Ambasadorii Viaţa După Colectare te invită la o scrisoare despre reciclare

Aproape 4000 de români au fost convinși din anul 2009 până acum, de Asociația MaiMultVerde să ceară edililor instalarea de containere pentru colectarea selectivă a deșeurilor reciclabile.

Pe site-ul proiectului „Viaţa după colectare”, demarat în 2009 cu sprijinul Coca-Cola HBC România, vizitatorii au la dispoziţie modele de scrisori care pot fi trimise către primărie și, mai nou, către reprezentanţii lor din Parlamentul României.

Zâna din Sticluţă, Balerina Origami şi Cavalerul Metalo-Plastic, ambasadorii proiectului, alături de numeroase vedete, au încercat să convingă românii, în diferite ocazii, că deşeurile nu sunt gunoaie şi că pot fi reciclate, astfel economisindu-se resurse importante.

Un angajament al României față de Uniunea Europeană prevede un procent de deșeuri valorificate de până la 60%, un obiectiv ambițios ce nu poate fi atins decât cu susținerea reprezentanților noștri.

Cetăţenii le pot cere acum deputaţilor care îi reprezintă să acorde mai multă importanţă colectării selective a deşeurilor, să susţină iniţiativele legislative favorabile acesteia şi să adopte măsuri care să înlesnească aplicarea colectării selective de companiile de salubritate şi de autorităţile locale.

  1. Incerc sa fiu si eu un mic ambasador al “Vietii dupa colectare”, alaturi de o zana, o balerina si un cavaler. Pentru inceput am semnat petitia: “Susţine colectarea selectivă!”, urmand ca in zilele urmatoare sa popularizez, dupa puterile mele, aceasta campanie.

Leave a Reply