Colectarea selectivă în perspectivă neaoşă

Ce se spune despre colectarea selectivă a deşeurilor şi cum se face în România de zi cu zi, câte am făcut şi câte mai avem de făcut ca să colectăm până în 2013 ca europenii, veţi descoperi în filmuleţul produs de Asociaţia MaiMultVerde pentru proiectul ”Viaţa după colectare”:

Viatadupacolectare.ro este o campanie demarată la iniţiativa MaiMultVerde și Coca-Cola HBC România, în parteneriat cu Eco-Rom Ambalaje SA. Campania propune crearea unor sisteme municipale integrate de colectare selectivă a deşeurilor de către autorităţi prin mobilizarea unui număr cât mai mare de solicitanţi ai acestora pe lângă factorii de decizie.

  1. Iti multumesc si tie si Mirunei Ralea pentru ajutorul acordata in urma mesajului meu legat de colectarea selectiva din Tg-Mures. Rezultatele nu au intarziat sa apara.
    Sunt convinsa ca multi oameni arunca pet-uri in locurile special amenajate in urma campaniilor de informare DAR acestor campanii cred ca le-a scapat un amanunt: pet-urile trebuie sa fie tasate inainte de a fi aruncate. Astfel vehiculele care transporta aceste materiale vor avea o munca mai eficienta si ca urmare vor polua mai putin mediul.

    Daca ti se pare ca exagerez(mi s-a mai spus asta) te rog sa ma ierti.

  2. Cred ca documentarul nu dezvolta destul ideea ca reciclatul poate fi profitabil. Romanii devin mult mai interesati atunci cand au de castigat ceva din ceea ce fac. De ce, cum si mai ales cat (din punct de vedere material) se poate castiga colectand selectiv si recicland deseurile? Daca oamenii sunt determinati sa isi puna aceste intrebari si sa afle si raspunsurile, interesul lor pentru colectarea selectiva si reciclare ar putea creste considerabil. E intr-adevar un soi de “momeala”, dar nu cred ca e o tactic machiavelica. Pur si simplu ar apela la natura romanilor care tind sa puna binele propriu inaintea celui comunitar. Colectarea selectiva si reciclatul aduc beneficii pe ambele planuri, asa ca s-ar putea face altceva ce le place romanilor mult: sa impuste doi iepuri dintr-un foc.

  3. aproape utopic. majoritatea romanilor nu au energie cerebrala sa le pese de asta. dar cum orice schimbare se face step by step, aceasta prezentare a fost utila. daca e adevarat ca orice cerere catre primar va obliga pubele selective, cred ca acesta este cel mai important pas. doar ca ar trebui mediatizat mai mult. dar exista posibilitatea macar in orasele mari?
    BR

Leave a Reply