Case pentru oameni fără casă

Săptămâna trecută m-am încurcat puţin şi am anunţat difuzarea ediţiei cu Dobro şi cu cei de la Samusocial, care fusese difuzată, de fapt, cu o săptămână înainte.

Sâmbăta trecută, 13 noiembrie, de la ora 00.30 s-a difuzat ediţia cu Tania Budi şi Habitat for Humanity (tot ea a fost reluată duminica trecută, 14 noiembrie, de la 12.30 şi tot ea poate fi urmărită în reluare azi, vineri, 19 noiembrie, de la ora 17.30 pe Prima TV sau în înregistrarea de mai jos).

Pentru această ediţie am pus, împreună cu Tania, umărul şi mistria la construirea unei noi case pentru 8 persoane cu dizabilităţi locomotorii sau intelectuale la Clinceni, lângă Bucureşti, în cadrul unui proiect al Habitat for Humanity. Această casă a fost proiectată special pentru nevoile viitorilor locatari.

Organizaţia „Habitat for Humanity” reabilitează şi construieşte locuinţe simple, decente, pentru familii sau categorii sociale defavorizate. Persoanele acceptate în programul Habitat trebuie să participe activ la ridicarea propriei case şi la casele celorlaltor familii beneficiare din comunitatea lor.

Am cunoscut-o şi pe Anca Rovenţa, voluntarul de profesie al Fundaţiei Vodafone, care lucrează acum pentru „Habitat for Humanity” ca fund raiser.

Foto: Vlad Bâscă

 

“Voluntar de profesie” este produsă de Asociaţia MaiMultVerde cu sprijinul Fundaţiei Vodafone. Prin programul “Voluntar de profesie”, Fundaţia Vodafone sprijină 12 tineri români pentru ca ei să se poată dedica unei cauze sociale în care cred.

O listă cu organizaţii unde poţi face voluntariat găseşti aici.

  1. 🙂 nu prea te murdaresti nici la sfarsit, am fost de cateva ori si nu m-am murdarit. salopetele sunt pt protectie, nu sa le umplem de moloz

    sunt oameni care coordoneaza munca pe santier, sunt profi si ti explica ce trebuie sa faci. nu e ca si cum ai scapa un copil prin bucatarie sa -si puna toate ingredientele in cap si pe pereti

    vezi http://www.habitat.ro/ daca vrei si poti, incearca sa mergi o data sa construiesti cu ei, te poti inscrie la ei pe pagina.

  2. :))))))) dadadada . salopetele nu se murdaresc decat daca muncesti …. la o poza doua sunt ok. da mi se pare foarte tare “am fost si nu te murdaresti, salopetele sunt pentru protectie” pai da pentru protectie impotriva murdariei ca sa nu ajunga pe tine =))))))))))))))))))) ce circ. un sfat : nu fiti penibili !

  3. Ciocoiu Rumelia

    Buna seara si mult succes! Am vazut o frantura dintr-o reclama pe un post tv de sport ce se referea la <>. Vreau si eu sa intru in acest program. Nu am casa si vreau sa-mi construiesc, dar nu am bani! Doresc sa muncesc alaturi de ceilalti voluntari.Astept sa ma contactati.Spor in tot ce va doriti si vise cat mai multe implinite. Rumelia

Leave a Reply