Un zâmbet pentru copiii cu dizabilităţi

Pentru cea de-a opta ediţie “Voluntar de profesie”, l-am avut alături pe Smiley şi împreună am fost voluntari pentru o zi în cadrul Fundaţiei HAND-ROM, care se ocupă de tinerii cu dizabilităţi din Curtea de Argeş.

Am stat la poveşti, am dansat la ora de sport şi i-am condus acasă pe doi dintre copiii care au nevoie de transport special. Cea mai dificilă activitate a fost să învăţăm împreună cum se confecţionează lumânări şi cum se leagă cărţile, în cadrul Atelierului Dizab-Rom.

Atelierul protejat Dizab-Rom este primul de acest fel din judeţul Argeş, venind în ajutorul copiilor şi tinerilor cu dizabilităţi prin oferirea de cursuri de specializare profesională în meseria de confecţioner lumânări şi legător manual poligraf.

În această ediţie l-am cunoscut şi pe Costin Anghel, jurnalist freelance şi voluntarul de profesie al Fundaţiei Vodafone, care lucrează acum pentru promovarea activităţii Fundaţiei HAND-ROM.

Emisiunea s-a difuzat ieri noapte, la 12.30, şi se reia astăzi, duminică, la 12.30 ziua, pe Prima TV.

Foto: Vlad Bâscă

 

“Voluntar de profesie” este produsă de Asociaţia MaiMultVerde cu sprijinul Fundaţiei Vodafone. Prin programul “Voluntar de profesie”, Fundaţia Vodafone sprijină 12 tineri români pentru ca ei să se poată dedica unei cauze sociale în care cred.

O listă cu organizaţii unde poţi face voluntariat găseşti aici.

  1. esti un Don Quijote veritabil. toate articolele despe voluntariat nu au mai mult de 4-5 comentarii, si alea parca scrise din complezenta. nu te prinde 2011 cu emisiunea in grila de programe… pacat.

  2. Buna,

    Felicitari pentru ceea ce faci, esti un exemplu demn de urmat.
    Eu am fost voluntar timp de patru ani intr-un ONG care sprijina copii si tinerii cu dizabilitati, acum am ajuns sa fiu angajata in organizatia respectiva. Din moment ce am luat contact cu acesti oameni minunati nu mai pot sa ma gandesc la problemele mele ca si cum ar fi un capat de tara, pentru ca pe langa ale lor sunt nimicuri, dar cu toate acestea ei sunt plini de viata, zambesc si vin si te intreaba ce faci, daca pot sa te ajute ei cu ceva.
    Pe vremea cand eram voluntar si vecinii ma vedeau plecand in fiecare dimineata de acasa, unii dintre ei m-au intrebat unde ma duc, le-am raspuns, le-am spus ca sunt voluntar.
    Cel mai haios si tragic in acelasi timp este ca m-au intrebat ce salariu am….
    asta e problema noastra, suntem mult prea preocupati cu propria noastra persoana ca sa ne putem gandi si la altii.
    Inca mai sunt voluntar, nu am renuntat.
    Sper doar sa mai pot face asta mult timp de acum inainte.

    Multa bafta in continuare

  3. fumarel vorbesti prostii! Poate unii nu comenteaza, ca e dureros sa vezi atata durere si saracie in tara, si pur si simplu ramai fara cuvinte uneori!
    am o gramada de prieteni si colegi care urmaresc si ei emisiunea!
    Dragos bafta in continuare si nu renunta la ceea ce faci tu mai bine!

  4. Am vazut emisiunea si m-a impresionat zambetul acelui copil, zambet care o insotea oriunde si care o va ajuta sa mearga mai departe.
    Pacat ca noi uitam sa mai zambim, desi nu avem problemele pe care le avea ea…
    Felicitari pentru emisiune! eu cred (sper) ca va fi si in grila din 2011!

  5. fumarel in sus, fumarel in jos.. ca sa-mi raspundeti mie va facurati timp, dar ca sa fi comentat pana acum la articol, nu.. dupa mine potopul, sau cum?? ai dreaq’ romanii, niste scandalagii 🙂

  6. Inainte de a parasi tara am lucrat 8 ani ca profesor de educatie speciala. Nu pot decat sa spun ca au fost cei mai frumosi ani ai mei. Imi voi aminti toata viata cu mult drag de acea perioada. Daca nu faci meseria asta cu sufletul, daca nu esti langa copii, daca nu ii intelegi, nu ai nicio sansa sa ai succes. In acest caz, succesul se masoara in dragostea pe care copiii ti-o dau. Si e fantastica!
    Ma bucur mult cand vad ca sunt si voluntari care se implica in astfel de proiecte. Mult succes tuturor!

  7. decatunnume nu sunt Madalina D si multumesc, eu incurajez pe toata lumea sa faca voluntariat, dar sa stii k unii oameni se uita cam urat la mine cand le propun… asta e

  8. al dreaq fumarel!! are dreptate auzi, are dreptate zic… ce noi comentam ce zice el sau la subiect? sunt multe de spus, dar noi sunte,m cei care putem face schimbarea pe care o dorim. prin astfel de manifestari, prin implicare in diverse proiecte, prin atitudine… putem schimba , putem fi inceputul..suntem ceea ce gandim, sadim ura culegem ura, sadim iubire culegem iubire.
    va propun sa fim optimisti, sa nu ne lasam boculizati sau altfel. va salut!

  9. cei care se uita urat sau se uita in alta parte cand le propui sa faca voluntariat, trebuie lasati in pace pt ca ne-ar lua prea mult timp sa -i convingem.

    Prefer sa ii gasesc pe cei care se implica fara sa duc prea multa munca de lamurire cu ei si
    slava Domnului ca sunt destui asa! Si sunt cativa oameni care au auzit ce am facut ca voluntar si mi-au spus ca vor sa ajute si ei.Asta mi se pare extraordinar!

    Legat de zambetele si buna dispozitie venite de la copiii cu dizabilitati, par a fi un izvor nesecat. Nu stiu de unde vin, le iau asa si ma bucur ca pot face si eu ceva pt ei.

Leave a Reply