Conştiinţa civică începe cu a-ţi face bine treaba

Paula SomaldocCât am fost vacanţă, am citit foarte puţină presă românească. Din link în link am dat, totuşi, peste interviul pe care Vlad Mixich i l-a luat Paulei Somaldoc, executorul judecătoresc care l-a evacuat pe Corneliu Vadim Tudor din sediul pe care-l ocupa abuziv în Str. Émile Zola. Nici nu ştiam de povestea asta, dar am citit interviul până la capăt fascinat de etica simplă şi convingătoare a d-nei Somaldoc.

Cu oameni ca dumneaei se poate face primăvară în România.

V.M: Ce v-a atras la meseria asta?
Paula Somaldoc: Cand eram copil ma jucam ori de-a politistul sau judecatorul ori de-a doctorul. Alte jocuri nu stiam. Cred ca meseria asta imi place pentru ca e vorba de dreptate. De dreptate. Nu-mi plac oamenii care fura. Noi, executorii, suntem ultimul segment prin care se recastiga dreptul incalcat. (…)

V.M.: Si ati spus ca iubiti statul.
Paula Somaldoc: Da. Sunt roman. Fac parte din acest stat. Imi doresc ca oamenii sa se schimbe. Dar unde sa te duci. E ca si cum ai o mama alcoolica dar tot o iubesti ca e mama ta. Nimeni nu-ti da niciun fel de mama, ci trebuie sa tii de ce ai tu. Daca te vei duce la alta mama, ea va fi vitrega.

:: citeşte interviul integral pe Hotnews.ro
:: foto: Agerpress

  1. am vaazut la momentul respectiv parti din filmare si m-au impresionat rabdarea si calmul femeii. adica asa cum ar trebui sa fie un om al legii. sau un (euro)parlamentar, for that matter :))

  2. Oare de ce Somaldoc stie sa-si faca datoria doar cand e vorba de Vadim?
    Cititi aici niste lucruri pe care nu le stiati legate de executorul Somaldoc:http://spitaluldeoftalmologie.blogspot.com/2011/09/cum-i-facut-monica-pop-o-inscenare.html

    Daca fata de Vadim Paula Somaldoc a stiut sa fie dura, in fata altora precum Monica Pop tremura de frica si da bir cu fugitii. Acolo a zis mersi ca a scapat cu NUP dintr-o inscenare cu trei martori mincinosi si nu a mai avut curajul sa o puna la punct pe Monica Pop asa cum ar fi trebuit.

    • Nu tot ce zboara se mananca ! In cazul Monicai Pop hotararea obliga Spitalul sa reangajeze o salariata . Aceasta obligatie in termen juridice se numeste ”obligatie de a face” care are caracter personal ,adica nu poate fi realizata decat de persoana mentionata in hotarare. Executorul se deplaseaza sa constate daca obligatia a fost sau nu indeplinita . In functie de aceast lucru executarea este impusa prin aplicarea unor sanctiuni. Prin urmare, executorul a constatat ce trebuia si a plecat.Perfect legal și responsabil . Pe când cu Vadim , hotararea obliga la evacuare , obligatie care poate fi adusa la indeplinire prin alta persoana , respectiv prin executor . Restul vorbelor sunt impresii.

Leave a Reply