Bătaia e ruptă din alocaţie

Am auzit azi dimineaţă la radio că Guvernul a hotărât să nu mai plătească alocaţia de creştere a copilului în cazurile în care copilul are nota scăzută la purtare. Nu mă pot opri să nu mă gândesc ce consecinţe dramatice va avea această decizie în domeniul violenţei domestice. Dar, desigur, câteva mii de copii învineţiţi de părinţii lor alcoolici care nu vor mai avea în contul cui să mai bea pe datorie sunt un sacrificiu minor în comparaţie cu rezultatele spectaculose pe care această strategie revoluţionară de redresare bugetară le va produce. Hip, hip, ura!

  1. Asta ar însemna că motivaţia din spatele alocaţiei este conformă cu regulamentele de ordine interioară din şcoli. Nu ştiu de ce am senzaţia că lucrurile nu stau tocmai aşa.

  2. Si tocamai cand credeam ca nimic nu ma mai poate soca… Ce surprize ne mai pregatesc oare in viitor prealuminatele minti de la conducere? Reducerea pensiei daca n-ai fost bolnav in ultimul an sau taierea alocatiei pentru bebelusi pentru ca folosesc prea multi pampersi si nu sunt eco?

  3. Oricum, dragut din partea lor sa lase libertatea copilului ca, pana la varsta scolara, cand intervine nota la purtare, sa se poarte cum vrea….nu?

    …fara cuvinte…

  4. În aste timpuri…,cu așa guvernanți…, nimic nu mai trebuie a ne mira! De un an bun tot taie!
    Taie pensiile în speranța că vor muri oamenii mai repede și astfel vor scăpa de guri ce nu mai merită a fi luate în seamă. Ei nu mai aduc beneficii bugetului. Ei consumă!
    Taie din drepturile acordate mămicilor. De ce să stea acasă și să primească bani de la stat…, când se pot reîntoarce la muncă și să contribuie la buget? Însă… din păcate natalitatea scade vertiginos! Sporul natural indică o îmbătrânire a populației cu o rată îngrijorătoare.
    Taie din alocațiile copiilor și din ajutoarele de care beneficiază familiile cu un venit mic… Oricum ei erau condamnați abandonului școlar! Oricum bruma aceea de bani nu le ajungea pentru tot felul de caiete speciale strict trebuincioase unui manual, nici pentru fondul clasei sau al școlii…

    Vai mama noastră! Cât îi vom mai răbda până când…?

  5. Pe zi ce trece mai apare cate o stire din asta “foarte buna”. Credeam ca nu pot sa ma mir mai mult, dar se pare ca m-am inselat. Pe vremea cand eram la scoala se mai scadeau si notele aiurea, deci nu e relevanta treaba, poate doar pentru parintii care ii iau acasa la 13-14.

  6. @sunshine
    Chiar asa! Oare unde o sa ajungem? Sa trebuiasca sa muncim pentru absolut fiecare banut pe care vrem sa-l avem? Unde ati mai pomenit voi asa ceva?

    Pai…. ce?!? Ati auzit voi ca in SUA sa taie alocatiile pentru mamici? Sau sa puna conditii si sa nu mai dea burse la toti elevii?

    Ca la noi la nimenea, dom’le!!! Asa ceva nu se mai poate!!!

  7. @ Cristi Popa

    E trist ce se intampla… Si eu tind sa cred ca vor sa scape de “niste guri in plus” de hranit.. SI cand te gandesti ca tot ei pana sa intre la pensie au sustinut piata muncii.

    Copii se nasc, si cresc fara o educatie.. oare de ce?? Pt ca parintii pleaca pe unde pot si ei ca sa castige un banut sa aduca acasa. Si cu acesti copii ce se intampla?? Ajung ai nimanui… Ajung sa fie mediocrii in tot ceea ce fac pt ca nu au o educatie solida.. In consecinta o sa avem parte de o societate mediocra… oare asta se vrea?? Poate ca da, pt ca o societate mediocra poate fi mai bine manipulata si prostita de catre “cei mai mari” …

  8. @sunshine Nu are nimeni o problema cu niste “guri in plus de hranit” care muncesc sau aduc un plus valoare societatii. Vorbim de “smecheri de buget” care au cate 3 pensii la ora actuala sau vezi ultima taiere de la pensionarii militari, etc. Avem deja societate mediocra, fiindca avem deja prea multi hoti la buget. Tu ai munci de pomana, in timp ce colega ta castiga o groaza de bani nefacand nimic si belferind?

Leave a Reply