Aplicația care îți dă timp

Dragoș Bucurenci Bringo Oscar

Cunoașteți probabil expresia „money rich, time poor”? Îi aparține lui Rob Parsons care a folosit-o în cartea sa, Heart of Success: Making it in business without losing in life. Este o carte despre cum să obții echilibrul între a-ți atinge obiectivele, a câștiga bani, dar și a avea timp să trăiești așa cum îți dorești.

Muncesc foarte mult și îmi place ce fac dar sunt momente în care îmi doresc să evadez, fie și pentru o oră, să mă rup de întâlniri, workshop-uri, evenimente. Îmi doresc să pot să citesc o carte fără să mă uit la ceas, să îl plimb pe Oscar fără să răspund la mailuri pe mobil, să alerg cu el în Herăstrău fără să mă gândesc că trebuie să scurtez traseul ca să nu întârzii la un eveniment.

Sunt însă zile în care trebuie să renunț la acest tip de activități care mă deconectează pentru că trebuie să gestionez niște situații pe cât de prozaice, pe atât de sâcâitoare: nu mai am cafea sau frigiderul este gol. Vă puteți începe ziua fără mic dejun și fără cafea? Ei bine, eu nu.

Așa că în ora mea liberă, mă urc în mașină, dau piept cu traficul din București, ajung cătrănit la supermarket, apoi fug la piață, unde nu găsesc loc de parcare, mă enervez, Oscar se întristează, ajung acasă după două ore (nu după o oră așa cum îmi propusesem inițial) și, pe lângă faptul că s-a terminat seara, constat evident că am luat de toate, mai puțin cafea.

Cartea a rămas nedeschisă pe noptieră, Oscar s-a plictisit îngrozitor cât timp m-a așteptat singur în mașină, iar eu sunt frânt de oboseală pentru că am alergat prin oraș, și nu prin parc așa cum mi-aș fi dorit.

Așa că am fost mai mult decât bucuros atunci când am aflat că există un serviciu care te pune în legătură cu livratori specializați care îți fac cumpărăturile și ți le aduc acolo unde este mai convenabil pentru tine, acasă sau la birou.

Și deoarece sunt un avid consumator de tech, mi-a plăcut mai ales că pot să instalez aplicația Bringo pe telefon, că pot să urmăresc livrarea în timp real și, mai ales, că nu există adaos comercial la produsele cumpărate. Timpul în care ajunge livrarea este, zic eu, mai mult decât rezonabil pentru un oraș cu un trafic ca Bucureștiul: 90 de minute. Mă gândesc numai cât îmi ia mie să stau la stopuri, să caut loc de parcare. Și intervalul în care se fac livrările este unul generos, zilnic între 9:00 și 21:00, iar odată ce plasezi comanda, un angajat Bringo se asigură că totul este în regulă, iar tu nu ai bătăi de cap.

Ce poți face în 90 de minute? Eu pot să alerg două ture de Herăstrău, să ascult ultimele podcasturi de la The Moth și This American Life, să citesc ultimul număr Decât o Revistă sau să adorm pe canapea lângă Oscar, cu un Kindle în brațe. Pot face, practic, tot ce îmi doresc deoarece Bringo îmi face cadou 90 de minute!

Și dacă tot am adus vorba de cadouri, când plasezi pentru prima dată o comandă de minim 100 lei prin Bringo, ai livrarea gratuită.

Iar dacă ai citit acest articol până la acest punct mai primești un cadou și din partea mea:

Indiferent de câte comenzi ai mai plasat anterior, dacă introduci la următoarea ta comandă Bringo codul BUCURENCI la o livrare de minimum 100 de lei, vei mai primi o livrare gratuită.

Eu vă doresc să vă bucurați din plin de această aplicație și de timpul liber la care probabil visați de ceva vreme.

  1. Eu recomand un website ce in conditii de deplina anonimitate ofera informatii relevante despre modul in care romanii isi gestioneaza finantele. Practic, website-ul face o comparatie intre cheltuielile tale in functie de venit raportate la oameni ca si tine (cu acelasi venit, din acelasi oras s.a.m.d) si ofera si cateva sfaturi de imbunatatire a behavior-ului financiar. https://nicoleknows.io/ro/

Leave a Reply