Partir c’est mourir un peu

Dragos BucurenciE 5 dimineaţa, mi-am terminat ultimele mailuri, plec în concediu. Mă întorc pe 17 ianuarie. Până atunci blogul intră şi el în concediu.

Am cunoscut nişte oameni frumoşi anul ăsta, am trăit la 7000 de rotaţii pe minut, am iubit ca un dement şi am fugit ca un bou, am citit nişte cărţi sfâşietoare şi am purtat câteva conversaţii de sfârşit de lume, am aflat că pacea-i mai importantă decât dreptatea, că “Denial is not just a river in Egypt” şi că dacă vrei să-ţi găseşti sufletul pereche e indicat să cunoşti să cunoşti “all the wrong people”. Nu m-am lăsat de tot de fumat, n-am stat în preajma oamenilor pe care-i iubesc atât de mult cât aş fi vrut, n-am sărit cu paraşuta şi nici n-am făcut bungee jumping. Pentru toate astea mai am vreme şi la anul.

Plec împăcat cu mine, cu ţara şi cu viaţa. Să-i spuneţi Elodiei că n-am căutat-o.

:: Foto: Cristina Cileacu

  1. Nu-mi rămîne decît să-ti urez Sărbători Fericite!
    2008 să-ţi aducă numai împiniri
    Şi la Anu care vine
    Să ne răsfeţi cu scrieri bune…
    George ( un cititor încîntat de blogul tău)

  2. Un offtopic pentru cei care vor să se implice.

    Iată de unde puteţi descărca şi discuta cele trei proiecte propuse pentru dezbatere de către ministerul învăţământului:
    Lege privind Statutul Personalului Didactic (proiect aflat în dezbatere publică începând cu data de 17 decembrie 2007)
    Articol nou Legea Învăţământului Superior (proiect aflat în dezbatere publică începând cu data de 17 decembrie 2007)
    Articol nou Legea Învăţământului Preuniversitar (proiect de lege aflat în dezbatere publică începând cu data de 17 decembrie 2007)

    meiproiect.forumotion.com/index.htm AICI este locul de dezbatere.

  3. alexandrasandu

    si daca “all the wrong people” nu se mai termina incepi sa crezi ca de fapt aia sunt “the wright ones”? cat despre elodia vezi sa nu te caute ea pe tine

  4. ne plac pozele pentru ca mint.Pentru ca
    surpind doar mimici mai mult sau mai putin
    artificiale, doar momente, doar cateva stari si
    ne lasa sa uitam trecerile.Nici o poza nu iti poate
    aduce aminte de angoasa pe care o aveai cand
    timpul trecea prea incet si credeai ca ziua nu
    se va termina, sau de nelinistea pe care o aveai
    cand asteptai si nu stiai cum se va sfarsi.

    Acum serios in cate poze aveti fete cu adevarat
    triste sau plictisite?Poate aveti poze in care faceti
    o mutra plouata. Dar de cate ori atunci cand erati
    cu adevarat nefericiti v-a facut cineva o poza?
    Acum ma oftic ca ma mint pozele si ca ma fac sa
    imi amitesc doar momentele frumoase si ca ma
    fac sa trec cu vederea atat de multe stari
    si sentimente.Totusi le sunt recunoscatoare ca
    ma mint frumos, si ca nu ma incarca cu resentimente
    din trecut.Poate pensionarii ar trebui sa se uite la mai
    multe poze si sa nu maifie atat de invidiosi pe tinerii
    din ziua de azi.Poate singurul motiv de invidie
    ar putea fi fotografia digitala.

    Posted by ali at 12:21 PM

  5. Felicitari, domnule ecologist Bucurenci: cred ca ati atins culmea cinismului in spatiul public, se cuvine sa fiti felicitat. N-am vazut pana la dvs., si nu cred ca o sa vad nici de la dvs. incolo o asemenea performanta.

    Tocmai am vazut o emisiune in care pledati pentru automobilul electric si cel “hibrid”, mixt, cu consum de benzina redus “de 2 pana la 10 ori” fata de automobilul normal si, in perspectiva, pentru aparitia automobilului in intregime electric.

    La sfarsit apare sponsorul: “Petrom”. Care “sustine Romania verde”.
    Auziti, nu vreti sa faceti un documentar despre suferinta evreilor in lagare, pe care sa-l sponsorizati prin partidul nazist?

    Cat cinism poate sa incapa in militantism? Va sa zica Petrom vrea mult, din sufletelul de de companie, sa vanda cu de la 2 pana la 10 ori mai putina benzina la pompe? Cam cat de…

    Inchei, nu are sens. Pentru asa ceva trebuie sa fi depasit singur o anumita limita interioara e ne-simtirii. Remarcabil. O treaba perfect romaneasca.

    Ecologia va fi si aici, okay. Dar va fi romaneasca.

  6. salut.
    e ultimul tau post
    deocamdata
    si acesta este singurul motiv pt care am scris aici
    .
    pana unde ai de gand, ti-ai propus sa duci “chestia asta cu verdele/ecologia”; ai in vedere si o miscare… de un anume gen?!!!
    o seara buna, oriunde esti!

  7. AM convingerea ca daca ti-ai lasa putin sa creasca perul si te-ai rade nu ai mai avea aerul acesta de bataus de Ferntari. Poate as citi si ce ai scris.
    Apropos, ce-ai patit de mergi in baston ?

  8. Pana sa-l recitesc pe blogul tau…mi se parea trist citatul asta fiindca aveam impresia ca fiecare plecare inseamna o (re)intoarcere fara o parte din tine (folosesc pronumele personal de persoana a II-a cu valoare generica)…Acum…ca am citit “Partir c’est mourir un peu” ( lucru pe care, by the way, nu imi amintesc cine l-a spus sau l-a simtit, dar pe care il stiu de la Cenaclul Literar, din clasa a V-a, cred)…primul lucru la care m-am gandit au fost cuvintele lui Jules Laforgue (cred ca lui ii apartin): “Que la mort ne nous ait qu’ivres morts ne nous memes”. Asa ca…iti doresc un concediu ca la balamuc ( asa imi place mie sa numesc uneori lucrurile si oamenii care imi plac la nebunie)!!!
    Am insa o intrebare: care au fost acele carti sfasietoare pe care le-ai citit si despre care imi dau seama ca ti-au placut?
    Take care of U 🙂

  9. Offtopic:

    Stau de vreo 2 saptamani si ma gandesc ce inseamna motto-ul ala pe care l-ai scris acolo sus: “first come the gay, then the schoolgirls, then the industry”… am mai multe variante, toate lipsite de coerenta
    1. vrei sa insinuezi ca esti gay sau bisexual (asta e cea mai imbecila ipoteza… caci ar fi prea usor, nu?)
    2. vrei sa spui ca sunt 3 lucruri pe care le urasti foarte tare: gay-ii, shcolaritzele si industria (asta e din nou imbecila, caci la politica privind comentariile interzici homofobia)
    3. vrei sa ne spui ca sunt 3 mari categorii de oameni care vor sa te “corupa” sau care te citesc asiduu: gay-ii, shcolaritzele (prostutze) si cei din industrie (o a 3-a varianta imbecila, incredibil de unde am scos-o!)
    4. vrei sa prezinti un top al categoriilor ignorante: gay-ii, shcolaritzele si industria (asta deja e incredibila!)

    In concluzie, vreau un raspuns… M-ai cam bagat in ceata din mai multe motice: urasti homofobii, deci “gay” ala de acolo nu are valente negative… “schoolgirls” e clar ceva peiorativ, iar “industry” stie toata lumea ca distruge mediul, inclusiv delta… ce sa ma fac? astept raspuns… urgent, monser!

  10. Vlad, incerci prea mult sa despici firul in patru. “First come the gay, then the schoolgirls, then the industry” e un citat din serialul “Sex and the City”, pronuntat de publicista Samantha, care incerca sa-l incurajeze pe amantul ei actor/fotomodel. A spus chestia asta cam neinteresanta ca sa-l convinga ca nu e rau daca primii lui fani vor fi gay-ii, pentru ca dupa ei vin scolaritele, dupa care in sfirsit vine industria modei si a filmului. In felul asta Samantha ii demonstra tinarului aspirant care sint etapele succesului mediatic.

    Multumit?

  11. Draga Vlad, lasa ca m-am uitat eu la serial pentru tine, si, desi recunosc cu o oarecare jena ca mi-a facut placere, pot sa confirm ca e o pierdere de timp.

  12. Si eu iti urez un an cat mai bun (cu intarziere un pic ) si abia astept sa te intorci si sa mai scrii (cred am devenit un pic dependenta de blogul tau)
    🙂

  13. Inca o zi :> Recunosc ca pana acum nu prea am avut treaba cu blogul asta si ca m-am uitat fugitiv doar peste niste aricole si cateva poze :”> dar promit ca o sa fiu mai silitoare 😀
    Oricum, ma uit mereu la “Romania Verde” asa ca pot sa fiu scuzata. And i have a question: ideea de o astfel de emisiune e geniala, dar duce undeva?

Leave a Reply