Enfin, de l’air…

Prin noiembrie luasem hotărârea ca la vară să-mi cumpăr un Sony Vaio care poate rula MacOS pentru că MacBook-urile au rămas în urmă rău de tot cu grosimea. Eram, trebuie să recunosc, uşor amărât de decizia mea. Sunt dependent de Apple, de formele şi de programele lui ergonomice, şi mă vedeam cu greu lucrând pe ceva care care aduce mult prea mult cu un PC.

Prima cea mai bună veste pe 2008 este că nu va trebui să mă despart de Apple. Nu ştiu voi, dar dacă există zei laici, eu cred în Steve Jobs:

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=KgmlkCdD2zU]

Chapeau!

  1. nu, nu merita.
    sigur, obsesia subtirimii (chiar nu putem trai cu 10 milimetri si/sau 300 de grame in plus, da-o naibii de treaba!!!) si a formei in defavoarea performantelor este o optiune personala. snoaba si ‘vain’, dar personala si de respectat.
    daca insa iesim din ‘reality distortion field’ul jobsian vedem asta: cu sub 1800 de dolari (pretul in US) imi iau un MacBook alb de 2.2Ghz (fata de 1.6), cu hard de 250 GB (cu 300% mai mult decat MBAir), dvdrw, acelasi standard wireless de ultima generatie si mai multe posibilitati de conectivitate. Nu mai zic ca daca mai pui 200 USD iti iei MB Pro, incomparabil ca performanta si FOARTE PORTABIL, ce naiba, are 1 inch grosime.
    Eu nu dau 1800 de dolari pe ceva ce este, practic, un iPod Video. Sunati-ma cand scade la 8-900 de dolari, poate mai discutam.

  2. Sa fim seriosi intr-o tara unde abia gasesti un hot spot, sa gasesti pc-uri cu wireless e si mai difici care sa iti imprumute unitatea cd-rom e si mai utopic, el o fi bun dar pretul este deja prea mult pentru performantele alea, acolo platesti marketingul ca si in cazul iphone care are tehnologie de acum 2 ani, e subtire si pe langa functiile de telefon, restul sunt de nivel mediu low.

    stai ca are stelute pe senzor, uuuuuu, la taste ma refer.

  3. Se pare ca nu te prea pricepi la sisteme de operare.Varianta care merge pe PC de arhitectura x86(x64) de macOS X nu va fi capabila sa functioneze vreodata in totalitate. Chiar daca mac-ul are procesor mai nou de pc soft-urile nu-ti vor rula pe el . Nici macar aplicatiile ce vin in cadrul macOS-ul nu vor rula(Disk Doctor,Boot Camp…).Driverele din varianta pe care o mentionezi mai sus sunt facute de hackeri, chiar si eu am contribuit la dezvoltarea unora. Fii mai intelept in articole ca citesc masele si ajung sa abereze. Concluzie:Daca vrei sitem de operare macOS ia-ti un mac sau pune-ti linux pe un PC ca-i tot arhitectura unix si mai lasa din aere atata timp cat nu esti pe pozitie…

Leave a Reply