Ein Mann, ein Wort

Judecătoria din Caracal

Judecătoria din Caracal

Legenda spune că Dan Finuţu, din comuna Buzescu, judeţul Teleorman, a avut un proces la Judecătoria din Caracal. În faţa judecătorilor, Finuţu s-ar fi lăudat că-şi va face la el acasă o copie exactă a judecătoriei, în care va locui. Imaginea de mai jos e dovada că s-a ţinut de cuvânt:

Casa lui Dan Finuţu din Buzescu

Casa lui Dan Finuţu din Buzescu

  1. Aştept o copie fidelă a Palatului din Deal – Casa Poporului.
    Anul asta i-am văzut capodopera lui Finuţ, dar nu-i ştiam istoria.
    Satul Buzescu oferă privitorului numeroase case în stilul gipsy kitsch.

  2. emma, ţi-am şters comentariile ptr că mi se par off topic. te rog continuă polemica cu a.l.ş. pe blogul pe care ai început-o. cât despre ideea că lucrez cu/la dilema, mă faci să râd… n-am mai scris în dilema de un an de zile şi atunci am făcut-o după o pauză de mai bine de trei ani.

  3. si totusi tu esti intru mediu care trebuie protejeze opinia . nu ? sa zic ca sunt fraieri cei care cred in tine ! DA ? cu rezerve ! cred ca motivele tale sunt pur subiective . este domnul plesu , nu-i asa ? macar daca l-ai informa despre ceea ce am scris !
    multumesc ! si tu brutus ! nu te mira si mai putin minuna de ceea ce se intampla la voi . discriminare si toata oala aia de insalubritati !

  4. asculta dragos : multe comentarii aici sunt mai mult sau mai putin departe de topica – insa atunci cand categoriile tale includ nume precum alex leo sherban sau andrei plesu ( sa nu iti amintesc ca de curand te-ai “hotarit” sa renunti la penelopa cruz pentru o dinner in compania “tenorilor” 😆 ) mi se pare cumva – nu stiu cum – dar jenant – modul in care te disculpi . ma rog ! e blogul tau ! ma rog ! esti un cvasi jurnalist ! ma rog .. imi permiti sa zic si umpiculetz pseudo ? multumesc anticipat ! ramane aceasta comentura in asa sau necesita nitzica cenzura !

    p.s. ti-am rasfoit o postare din 2007 sau 2008 in care tema incendiara era tot un nume de “tenor” . ei, si acolo ai cenzurat si sters ! era totul in ramele topicii . doar diferente de opinii !

    o seara buna !

  5. Finut, intr-adevar. In plus si-a dat omul seama ca ionic nu se mai poarta si a schimbat un pic designul. Imi si imaginez conversatia cu proiectantul: “Domnule Finut, sa facem ionic?” “Ionic? E sclus!” 🙂

  6. Dc nu incercati voi ziaristi sa luati un interviu lui dan finutu si va pripiti cu comentarii aiurea ,in primu rand nu are nici un dosar la viata lui si in al doilea rand ganditiva ca porecla de finutu nu si-a auto proclamato ci asa i-a spus lumea deoarece are un caracter aparte.

  7. @georgian: Dar tu de ce te pripeşti cu comentarii? Bucurenci a spus că Finuţu a avut un proces. De unde ai înţeles tu dosar? Iar despre poreclă şi despre caracterul omului n-a zis nimeni nimic.

  8. Întâmplarea face că am trecut recent prin Buzescu şi am văzut palatul lui Dan FInuţu. Asta e nimic faţă de casele vecinilor lui. Oamenii au afaceri cu cazane şi prosperă. Unul dintre ei chiar şi-a montat lift panoramic pentru vila sa P+2. Parcă eşti în altă lume pe strada aia. Palatul lui Dan Finuţu chiar nu mai iese aşa de mult în evidenţă.

    @georgian: Poate că a avea proces cu cineva nu înseamnă să fii dat în judecată ci a da în judecată. Oricum, cert este că el a făcut casa lui ca o copie a tribunalului din Caracal. Dacă ar fi avut un proces ar fi avut şi o motivaţie pentru a face casa aşa. Dacă nu, e doar un grandoman sărit de pe fix. Fii mai relaxat omule. Sau cumva îţi dă Dan Finuţu bani ca să-l aperi?

  9. Da…comentarii care mai de care…Macar ar fi trebuit sa luati in considerare ca este o casa monument, iar in interior pot sa va asigur ca este absolut deosebita …cred ca e cel mai frumos si impunator edificiu din oraselul Caracal….

  10. Fratilor voi v`ati gandit ca Georgian poate fii ruda a lui Dan finutu? si credetima ca ii cunosc familia lui dan finutu si este vecinul meu si nu va mai legati de el fara motive… nu a avut procese cu nimeni nu a fost dat in judecata si nu a dat in judecata pe nimeni. au afaceri si e strict problema lor de ce si`au facut casa dupa tribunalul de la caracal. si @ sept : nu e un grandoman sarit de pe fix;) iar Georgian nu ia nici un ban ca il apara pe Dan finutu;)

Leave a Reply