Salvati zidurile: Deci se poate

Initiativa “Salvati Zidurile noastre!”, in Parlament

(Diana Lazar in Cotidianul, vineri 7 aprilie)

Campania initiata anul trecut de Beep Fashion Creative Group, al carei scop este inlaturarea mesh-urilor si reclamelor de pe cladirile istorice din Bucuresti, incepe sa se faca auzita si la Palatul Parlamentului. Deputatul liberal Horatiu Buzatu, arhitect de profesie, va propune o initiativa legislativa in acest sens.


Cu toate ca reprezinta judetul Dolj si locuieste in Craiova, parlamentarul s-a aratat ingrijorat de invazia publicitara din capitala. „Le-am promis lui Dragos Musat si lui Dragos Bucurenci, doi dintre cei care au lansat campania, ca o sa fac uz de calitatea mea de deputat pentru a crea o lege care sa protejeze cladirile vechi din capitala. Mai am nevoie de doua intilniri cu colegii mei arhitecti pentru a stabili detaliile tehnice pe care le va cuprinde legea, dupa care ii vom da o forma finala“, afirma Buzatu.

El nu anticipeaza opozitie din partea politicienilor, pentru ca importanta acestui act trebuie sa treaca dincolo de disensiunile politice: „Ma astept la sustinere din partea deputatilor indiferent de culoarea lor politica, pentru ca problema monumentelor istorice ar trebui sa preocupe pe toata lumea si sa nu fie frinata de convingerile politice“, opineaza penelistul.

Dragos Bucurenci, unul dintre sustinatorii acestei cauze, detaliaza inceputul demersului: „Beep Fashion a reusit sa stringa, in toamna anului trecut, 3.500 de semnaturi online de la bucurestenii care doresc sa se implice in actiunea de curatire a fatadelor cladirilor istorice“. Petitia a luat drumul Primariei Capitalei care a si raspuns initiativei prin eliberarea citorva ziduri de mesh-urile publicitare. Campania a fost sustinuta si de canalele media prin spoturi TV si radio, mergind pe ideea libertatii obtinute de romani in decembrie 1989 si cedata astazi cu buna stiinta publicitatii agresive.

Citeste articolul

Leave a Reply