Prima “ploaie de vara”


Reporting live from Grand Café Galleron 🙂

Descântec de ploaie

Iubesc ploile, iubesc cu patimă ploile,
Înnebunitele ploi şi ploile calme,
Ploile feciorelnice şi ploile-dezlănţuite femei,
Ploile proaspete şi plictisitoarele ploi fără sfârşit,
Iubesc ploile, iubesc cu patimă ploile,
Îmi place să mă tăvălesc prin iarba lor albă, înaltă,
Îmi place să le rup firele şi să umblu cu ele în dinţi,
Să ameţească, privindu-mă astfel, bărbaţii.
Ştiu că-i urât să spui “Sunt cea mai frumoasă femeie”,
E urât şi poate nici nu e adevărat,
Dar lasă-mă atunci când plouă,
Numai atunci când plouă,
Să rostesc magica formulă “Sunt cea mai frumoasă femeie”.
Sunt cea mai frumoasă femeie pentru că plouă
Şi-mi stă bine cu franjurii ploii în păr,
Sunt cea mai frumoasă femeie pentru că-i vânt
Şi rochia se zbate disperată să-mi ascundă genunchii,
Sunt cea mai frumoasă femeie pentru că tu
Eşti departe plecat şi eu te aştept,
Şi tu ştii că te-aştept,
Sunt cea mai frumoasă femeie şi ştiu să aştept
Şi totuşi aştept.
E-n aer miros de dragoste viu,
Şi toţi trecătorii adulmecă ploaia să-i simtă mirosul,
Pe-o asemenea ploaie poţi să te-ndrăgosteşti fulgerător,
Toţi trecătorii sunt îndrăgostiţi,
Şi eu te aştept.
Doar tu ştii –
Iubesc ploile,
Iubesc cu patimă ploile, înnebunitele ploi şi ploile calme,
Ploile feciorelnice şi ploile-dezlănţuite femei…

Ana Blandiana

  1. e superba poezia.. 🙂 din ce volum e?.. mi-e ciuda ca nu plouaa, ca n-am timp sa savurez ploaia, ca e frig, ca nu e retea wi-fi, ca merg prin cluburi si ma uit la elevi, in loc sa discut si sa fac ceva cu adevarat interesant.. mi-e ciuda ca nu e o noapte culturala in fiece club.. bleah..

  2. broken_angel

    of…eu am pierdut-o, am inteles ca a fost ploaie din aia cu tunete si fulgere, cum imi place mie… dar am o scuza, eram ocupata cu “paris, je t’aime” intr-o sala de cinema 🙂

  3. nu stiu exact unde ai fost in ultima vreme, dar eu si multii altii ne bucuram ca te-ai intors. mai grav, mai real, mai… (o sa ma urasti) intelept. succes in continuare!

  4. Dragos. Dragos Bucurenci. Draga Dragos Bucurenci,

    Tu nu poti sa fii nici Lenin si nici Trotki, dar ti-ar sta bine cu trenciurile tale lucioase si cu pantalonasii tai in carouri, ti-ar sta bine in palatul de vara, linga doua oua Faberge pe care nu le ai. Tu nu poti sa fii deschizator de drumuri de stinga si nici Serghei Eisenstein, dar ai putea sa fii falansterul de la Scaieni, la tine pe blog. Sau ai putea sa te uiti in fiecare noapte, la decernarea premiilor Oscar, fara traducere.. din simpul motiv ca nu stii ruseste. Te-am visat intr-o noapte, o imagine neclara, intr-o continua miscare. Ba erai un mare roman, ba erai un mic bolsevic, ba erai un baiat citit, ba erai un fustangiu inedit. Se facea ca ploua afara, era duminica… reverie si visare. Revolutie sau lovitura de stat? Si ploua.. din cer picura cu melancolie, cu spleen.. aveai o astenie de stinga, o privire mieroasa, parca i-o aruncai stefaniei voda si ea te intelegea… Alaturi, linga tine, trona o poezie de-a Blandianei…” Dragos, Dragos, Bucurenci, unde mergi, de ce alergi..? O fi oare haraso sa te iau eu la misto?”. Daca ti-am captat atentia, cauta-ma. Cine stie? Poate avem acelasi destin.

  5. Sunteţi fals în mod constant, domnule bucurenci. N-aş vrea să vă indispun în plină campanie de imagine, dar să ştiţi că unii cititori mai şi râd de ceea ce scrieţi 🙂
    Una peste alta, vă atenţionez că nu v-aţi ales bine oamenii cu care să vă trageţi de şireturi. ,,Liicheanu” şi ,,Pleşu”, băieţii de cartier şi partenerii de bambilici despre care bombăniţi cu îndrăzneală, nu au nimic în comun cu Domnul Liiceanu şi cu Domnul Pleşu. Spre deosebire de dumneavoastră, domnule bucurenci, eu n-am avut nevoie de douăzeci de ani să aflu care-i diferenţa.

Leave a Reply