1. Aveam cam 10 ani cind am auzit-o pentru prima data pe Edith Piaf la radio….era prin anii ’60.
    Cind am auzit pour la premiere fois cintecul Milord, parca mi-a cazut cerul in cap.
    A fost poate singura cintareata care a avut vreodata un asemenea impact asupra mea! Acel copil de numai 10 ani, care eram eu, asculta pur si simplu fascinat, fermecat si uluit acel cintec!

    Apoi Edith Piaf a disparut din raza mea…pentru ca radioul comunist- alta alternativa nu exista – nu a mai dat-o.

    In 1987 ajung la Budapesta si intr-o vitrina in plin centrul orasului vad…..discul cu Edith Piaf. Si acum mi-aduc aminte ca acel disc a costat 210 forinti. Mi se parea cam scump pentru citi bani aveam. O noapte intreaga m-am perpelit, dorind cu ardoare s-o am pe Edith Piaf, astfel ca a doua zi m-am repezit la magazin si am cumparat discul.

    Din mai 1987 si pina in decembrie 1989 Edith Piaf (la care ulterior s-a adaugat Nana Mouskouri cu acel minunat “Je chante avec toi, Liberte!”)a fost ascultata aproape zi de zi. Zi de zi !

    Copiii mei au crescut cu Edith Piaf si Je chante avec Toi,Liberte, in anii acei negri, ceausisti, cintecele lui Edith Piaf si ale Nanei Mouskouri ne infrumusetau iadul COMUNIST in care traiam, iar “..Liberte!” ne facea sa speram, ca nu totul este pierdut!

  2. Nici nu sti cat ma bucur ca am gasit acest articolul cu Edith. Incepusem sa cred ca lumea nu mai asculta Edith Piaf. eu o ador…ii ador…fiecare melodie..fiecare video pe youtube. Dimineata Edith, dupa-amiaza Edith, seara Edith 🙂

    Intr-adevar, filmul extrem de reusit.

Leave a Reply