Tiganca pentru o zi

Revista Tabu a facut un experiment: a imbracat o jurnalista in fuste tiganesti si a trimis-o sa se descurce in Bucuresti.


Ioana Hodoiu nu a invatat pe fuga cateva cuvinte tiganesti, nu a iesit cu camasa murdara si cu parul slinos, nu a pretins prin limbaj si atitudine ca ar avea trei clase.

Fotografii de Cristi Petrescu.






:: Fotografii si slide-uri preluate cu amabila permisiune a revistei Tabu.

  1. Tare. De-abia astept sa-mi iau revista. Apreciez Tabu pentru experimentele sociale pe care le desfasoara, pentru calitatea pozelor. Totusi, am senzatia ca multe dintre articole nu mai au nici un mesaj.

  2. e ridicol! asta nu e experiment social, e pur si simplu o fitza de revista care se pretinde mai mult decit e. tipa asta nu putea fi luata drept tiganca. costumatia ei e cit se poate de etno, nu-i nimic iesit din comun. si fazele cu mers la Perfect Nails si la shopping ca sa vezi cum e cu discriminarea minoritatilor sint stupide.

  3. Dragos Bucurenci

    Pai, honestly, nu citesc decat f rar Tabu si aproape niciodata FHM, dar cred ca compari mere cu pere.

    Dintre glossies citesc Details, V-Man si Vogue Hommes.

    Ce e acum la H’art imi place f mult, ptr ca am descoperit ca gasca lui Narcis e mai numeroasa decat credeam.

  4. Daca te asezi intr-un scaun cu rotile si te plimbi o zi prin oras,o sa simti ca esti privit altfel.Mila amestecata cu the “I’m so glad I’m not him/her” look.Stii insa ca te poti ridica oricand,devenind din nou “neinteresant” pentru cei din jur.
    Acelasi lucru si in cazul asta.Nu i s-a adresat nimeni cu “dumneavoastra”.E o chestie de optiune si aici se vede cel mai bine discriminarea(de orice fel),desi multi refuza sa accepte.
    Omul care zi de zi merge pe strada fara sa se uite la cei pe langa care trece ALEGE sa faca o exceptie,uitandu-se(chiar si numai cu coada ochiului) la persoana care e imobilizata intr-un scaun cu rotile.
    Vanzatoarea care se adreseaza intotdeauna clientilor cu “dumneavoastra”(pentru ca asa-i politicos cand esti at somebody’s service) deodata i se adreseaza cu “tu” unei tiganci.
    Discriminarea nu trebuie sa fie facuta la scara macro ca sa fie perceputa sau sesizata.Iese la iveala atunci cand renuntam pentru o clipa la rutina noastra si facem lucrurile altfel.
    Si pentru ca se pare ca inca sunt in perioada “scurtelor exercitii de imaginatie”…Ai saruta mana unei tiganci cand prietenul tau ti-ar face cunostinta cu iubita/sotia/colega lui?
    Mi-e groaza cand ma gandesc cat de multi ar zice/gandi…”eu n-am prieteni care s-ar incurca cu tiganci”.

  5. Nu stiu unde traiesc astia de la Tabu, dar parca n-au vazut tigani in viata lor. Fusta era etno (vorba Iuliei), tipa avea margele la gat, nu aur (le-a fost frica s-o trimita cu aur pe ea?), iar camasa era destul de office, ca sa zic asa. Si la varsta ei i-ar fi stat bine si-o basma cazuta peste cozi.
    Sa zica mersi ca i=a disparut doar protofelul… Pe Lipscani putea sa ramana fara camera foto :D… sa vezi atunci reportaj cu hippy-oata care se da drept tiganca.

  6. subscriu la ce au zis iulia si andreea, eu un experiment de-a dreptul idiot: in primul rand ca tipa era imbrcata asa hippie like si se vede de la o posta ca era ingrijita!!!experiment esuat si prost gandit

Leave a Reply