Tragem linia. Linia verde.

Diseara, la 2120, pe TVR1 se difuzeaza prima editie a emisiunii Linia verde, produsa de Sign Factor si sponsorizata de Energy Holding.

Azi la 11 am organizat un eveniment de lansare a emisiunii: mai multe vedete au adus cate un obiect care polueaza si de care vor sa scape de tot din Bucuresti, am pus obiectele intr-o caruta si am dus caruta la groapa de gunoi. Eu am adus un pachet de becuri de 100W si cateva pungi de supermarket.

Linia verde va fi difuzata pe perioada verii pe TVR1 in fiecare marti la 2120. Detalii despre prima editie aici.

Fotolog
by Tudor Vintiloiu


Gianina Corondan a adus o bucata de bordura in semn de protest fata de lucrarile de infrastructura care au umplut Bucurestiul de praf, o sticla de PET si un pachet de tigari.


Mihaela Radulescu a venit cu o poseta Chanel dernier cri pe care a aruncat-o in caruta pentru ca “si-a dat seama ca lucrurile astea chiar sunt inutile si ca viata merita traita si pentru altceva”. Am vrut sa-i dam poseta inapoi la sfarsitul hapenning-ului, dar a insistat s-o lasam la groapa de gunoi unde, va jur, se mai afla si acum daca nu a recuperat-o vreun intreprinzator.


Liviu Mihaiu ne-a dovedit ca are si permis de condus caruta si a venit cu o bucata de azbociment, pentru ca “e si hidos si toxic”.


Lucian Mandruta a traversat Bucurestiul din Baneasa in Jilava pe bicicleta si ne-a adus praful care s-a adunat pe drum in plamanii lui.


Roy A. Maybud, vicepresedintele Energy Holding, ne-a aratat despre care praf e vorba: a adus cateva kilograme de praf adunat pe Soseaua Nordului, intr-una dintre cele mai bine cotate zone ale Bucurestiului.

Un cal si un vizitiu mai bogati vreme de doua ceasuri cu o bucata de bordura, cateva becuri si pungi, o sticla de plastic, un pachet de tigari, o placa de azbociment, cateva kilograme de praf si o poseta Chanel. Such is life…

  1. Interesant, infricosator… Felicitari pentru emisiune; poate “misca” pe cineva aceasta initiativa, pe cineva in masura sa fie tras la raspundere si “sa dea cu aspiratorul” .

  2. oooof, am pierdut emisiunea…imi pare asa de rau pentru ca tare as fi vrut sa vad cum imi conving vecinii care arunca pe geam sticle de plastic, cutii de bere, pungi, etc …sa nu le mai arunce, cu toate ca ne vad iesind afara cand le strangem gunoiul. Nu vreau sa ma dau invinsa de nesimtirea celor din jur dar simt ca unul impotriva a 43 de familii care arunca resturile menajere pe geam e prea putin…sunt trista:( florile si iarba s-au uscat sub pet-uri, gardul pe care l-am facut din sipci de ladite reciclate de la un supermarket a fost distrus… uneori avem nevoie de ajutor , pe care uneori nu il primim. Succes si tie Dragos cu emisiunea dar cred ca avem nevoie de imagini socante pe sticla pt a misca Romania. Astept cu nerabdare o Romanie mai curata si parca nu as emigra (inca…)

  3. Din pacate rezolvarile nu stau in gesturi simbolice ale unor oameni, indiferent cat de celebrii sunt ei. Mai inspirata ar fi o campanie de convingere a Primariilor ca ne trebuie containere speciale pentru a putea recicla, mai inspirat ar fi sa-i convingeti pe cei de la Energy Holding care probabil nu sunt deloc straini de poluare sa investeasca in solutii viabile de reducere a acesteia. Nu stiu de ce dar articolul asta mi-a adus aminte de cei de la Holcim si proiectul lor “Societate Durabila” si de cei de la BAT care incercau prin licee sa determine adolescentii sa se lase de fumat. Un fel de lupi moralisti..

  4. Cum de se face ca Energy Holding va sponsorizeaza actiunea? Nu este un fel de legitimare a lor? Mircea Toma scrie de ani de zile despre cat au furat acesti oameni si trebuie sa spun ca nici mie nu-mi sunt straine faptele lor si totusi voua va sunt buni banii lor. Cu o mana AC ii umple de rahat si cu cealalta ii spala. Felicitari d-le Bucurenci! Asteptam si alti sponsori precum Matusa Tamara, Grivco, Hrebenciuc

  5. Ar fi fost mult mai bine sa vad cum duceati tot materialul strans la centre de reciclare. Ma gandesc cu groaza la placa de azbociment. A fost un gest simbolic intradevar si nu cred ca va avea prea mult impact.

  6. Bucurenciule, caram pietre de la rau in caruta de aia, la propriu, inainte sa ma car din tara! Sa-i termin casa lui Tata!
    La figurat voi aparati planeta!
    Chiar?

  7. mademoiselle

    daca mihaela radulescu credea cu adevarat in ce a spus, si-ar fi golit casa de scumpeturi discret si pe tacute.

    asa, gestul ei e ipocrit pt ca sigur se limiteaza la acea geanta, si, in acelasi timp, e arogant si umilitor pentru cei care nu-si permit astfel de cheltuieli, daramite sa le mai si arunce.

    exista si in bogatia asta o linie a bunului simt pe care ea o depaseste cu astfel de gesturi.

    ca sa nu mai spun ca daca as fi in locul celor de la chanel i-as cam cere socoteala vedetei, pt ca le-a cam sifonat imaginea.

    altfel, emisiunea e o idee de nota 10. bravo!

  8. Dupa o cura de comunism caviar, putin “ecologism chanel” merge ca uns! Daca-si punea si porche-ul in caruta aia( act absolut normal, din moment ce a inteles futilitatea opulentei), Raduleasca m-ar fi miscat pina la lacrimi, dar asa, pt o amarita de schimbare de garderoba nici n-am clipit. Gestul, desurubat din contextul siropos, e unul eminamente consumist pt ca stimuleaza productia de posete( e clar ca in golul cascat in dressingul Mihaelei se vor aciua alte citeva marci de lux). La fel, Mindruta trebuia sa vina c-o basica de “codoi” pe un umar si cu avioanele pe care piloteaza pe celalalt iar tu cu ceva cenusa de pe miristile aprinse “cu frenezie” de tarani( ai nimerit-o cu miristile, dar nu ca polueaza ci ca provoaca accidente pe autostrada soarelui). Am vazut si emisiunea: trendy, cool, glosy, sparky- stand-up-uri pe muntele de pirita, SOS-uri “incrustate” pe stilpi ruginiti, cocktailuri cu praf etc. Mesajul e lipsit de echivoc: un comunist tinar, iconoclast, amator de parazi gay, cunoscut sub pseudonimul de “ cel mai bine construit brand personal din tara”, se trage-n poza prin locurile pe unde natura a fost pocinog-ita de comunistii mai batrini, posesori doar de brand colectiv!

  9. Teodora Domsa

    E intrebare de fapt: cam pe cind renunta Mihaela Radulescu, o “infocata ecologista”, si la masinile personale care consuma combustibil cit toate masinile din Delta? Ca povestea cu poseta mi se pare fara adrisant, duduitele care au asa preocupari nu dau prin Delta la curatenie…
    vorba d-nului Cautis (cred): la asa tara si asa drumuri, mai ales in capitala, cu masinile alea deja e rokoteca nu condus…

  10. Felicitari pentru initiativa!

    Din pacate trebuie facut mult mai mult pentru a redresa situatia Romaniei plina de gunoaie.

    Si ar trebui sa se inceapa acasa, in primii ani de viata.
    Si ar trebui sa se faca educatie in scoala.
    Si mai ales ar trebui sa se de niste amenzi usturatoare pentru absolut toti cei care arunca tot ceea ce nu le mai este folositor pe strada, in apa, la munte, de parca natura ar fi cosul lor de gunoi.

    Aici situatia mucurilor de tigara este strigatoare la cer. Toata lumea de debaraseaza de mucul de tigara oriunde apuca, chiar daca este si un cos de gunoi prin preajma.

    Ca sa nu mai vorbim de reciclare, care lipseste cu desavarsire la noi in tara. Consumam, consumam consumam, fericiti si multumiti ca noi nu vom apuca ziua aceea in care totul va fi ruina. Nu ne dam seama cum dezechilibram planeta, sau daca ne dam seama, ignoram de parca nu ar fi in primul rand problema noastra.

    “Linia verde” ii va “misca” tot pe cei al caror bun simt nu s-a pierdut. Ar trebui sa existe o intreaga campanie la noi in tara atat in privinta curateniei, cat si a reciclarii.

    Trebuie sa ne educam. Linia verde este un minunat prim pas. Sa continuam!

Leave a Reply