Liviu Mihaiu blogheaza din nou

Pe noul site Catavencu, Liviu Mihaiu si-a reluat blogul inceput mai demult pe Guerrilla, cu un post “De ce iubim sponsorelele”:

Cineva, cred ca o studenta, m-a intrebat cam asa: Cum se face ca aveti sponsor la SDD-AC pe Energy Holding asupra caruia ati derulat anchete prin ziar?

Pai, se poate, ca are exercitiu pe aceasta speta Catavencu: nu e prima data cind saptaminalul vostru preferat “ia de la bogati si scrie pentru saraci“. Cazul Energy Holding n-a fost singururul in istoria Academiei Catavencu, totu-i sa te tina coaiele si sa nu opresti anchetele despre… asa cum fac altii cind soseste calupul de cashcapub. Noi n-am amestecat lucrurile niciodata si i-am avertizat pe toti cei cu musca pe caciulata ca ziarul e una, publicitatea e alta.

Postul integral poate fi citit aici.

  1. felicitari! asta da initiativa, dar ar trebui sa se intample mai des, mai mult, mai cu strigat…sa se afle, sa se vada, sa se rusineze nerusinatii.
    In alta ordine de idei, Bucurenci, am si eu o intrebare pt tine. m-am intors de curand in tara dupa un proiect fff tare pe IT unde am fost datorita un lobby excelenet la nivel international pe domeniul ITC al ministrului Zsolt Nagy. Stii foarte bine, la fel ca si mine si ca toti cei care au putina minte si cunoastere a mediului romanesc, ca a fost un ministru foarte tare si eficient (pe dovezi :-)) si ca e o facatura de tot cacatul ce se intampla cu el. De ce incurajati chestia asta in loc sa o combateti? stiti cati tineri sunt dezgustati de modul cum analizati voi (subiectiv si interesati) acest subiect? stiti cat de mult a ajutat mediul ITC si cat de misto il vad toti cei din afara numai noi nu stim sa apreciem ce avem? zi-mi si mie de ce? stiu de ce (obedienta mediei intr-o directie sau alta, bla bla) dar tare mult as vrea sa aflu pct tau de vedere. esti un tip inteligent, open minded, TANAR, si de aceea nu inteleg si te intreb pe tine. mersi. r.

  2. Dragos Bucurenci

    Draga Razvan,

    Iti spun sincer ca n-am urmarit ancheta ministrului Nagy, dupa cum n-am urmarit nici activitatea lui ministeriala ptr ca nu e domeniul meu de interes.

    Altfel, “de ce incurajati (voi, jurnalistii) in loc sa o combateti (voi, jurnalistii)” mi se pare la fel de stupid ca si cum ai spune “voi, tiganii”, “voi, evreii” sau “voi, inginerii” (am comis-o chiar eu in felul asta si mi-am facut mea culpa).

    Nu pricep nici in ruptul capului ce-ti veni sa-mi pui intrebarea asta doar ptr ca semnez un editorial si fac o emisiune de televiziune? Am tot atata legatura cu jurnalistii care par sa te sacaie cat ai tu cu hotii virtuali de carduri care fac fala IT-ului romanesc.

  3. ce-mi veni? vorbeam in numele mai multor tineri…care tineri nu stiam cui sa ne adresam, pt ca nu mai stim care jurnalist e reliable si atat. …care tineri muncesc de-si rup spatele intr-un domeniu in care suntem extrem de aplaudati in afara si foarte putin apreciati in tara. Dar nici macar asta nu vrem. Noi stim ce avem de facut si ce facem, facem ca ne place. Insa multi se intreaba de ce se intampla unor oameni ca dl Nagy asemenea porcarii in conditiile in care a facut niste lucruri mega tari pe promovarea ROmaniei in afara tarii si aducerea de investitori in tara, dar in acelasi timp ridicam in slavi columbeni si becalisti. Nu stiu. poate am gresit ca ne-am adresat tie. Poate ca nu putem dialoga. O zi buna si sucees in continuare. Ne plac initiativele tale…poate de-aia ne si indreptasem catre tine. Pa!

Leave a Reply