1. Draga Dragos,
    am citit pe blog, am picat pe emisiune. vezi tu, ca si in carti, unde multi pot face playback pe tema curnirii, si in tv se poate mima o tema universala, reciclarea. fara pic de rautate iti spun ca emisiunea ta nu a depasit ”standardele” celei cu 3R, de pe vremea lui Ceasca. poate viitoarea va fi mai buna. mesajul e ok, insa nu cred ca ajunge la aia care isi arunca hindelul nereciclabil in capul nostru

  2. Dragos

    Martea sunt abonata la emisiunea, am n-am treaba. Si pe mine m-ai convins.Acum incerc sa ma las de fumat. Un viciu aveam si eu, si tu mi-ai trezit niste sentimente de vinovatie grozave. Ma straduiesc. Ma rog, nu stiu cum o sa ma descurc cu frustrarea abstinentei, vad eu…
    Totusi nu pot sa fiu de acord cu tine intr-o privinta: mersul pe jos…in Bucuresti. Boeme sau nu, responsabile sau nu, se presupune ca noi fetele vrem/trebuie sa fim proaspete si stralucitoare de dimineata pana seara. Desi nu sunt o fana a pantofilor cu toc (poate ca din acelasi motiv), doar daca ma aventurez sa merg de acasa pana la prima statie de metrou pe jos, incaltata in altceva decat in balerini, toate gropile de pe trotuare – asta in conditiile in care trotuarele exista sau nu sunt ocupate de masini parcate – tot praful si toata poluarea fonica (de la trafic si clasicii ghiolbani) indiferent cat de incredibil ma simt in momentul in care ies din casa, reusesc sa-mi compromita tot stilul si atitudinea. Ce sa mai zic de nervii mei.:) Si nici daca port flip-flopsi nu e cu mult diferita situatia. Unde mai pui ca majoritatea dintre noi, trebuie sa ajunga intr-o zi dintr-un capat in altul al bucurestilor, de vreo doua ori. Spune-mi tu cum sa mai fiu si frumoasa si eficienta daca sunt prafuita, transpirata de la efortul de a ocoli masini, gropi, balti si altele din categoria asta, si plina de draci.
    Din aceleasi motive, in afara faptului ca poluez, incalc si alte reguli de bun simt, de exemplu parchez cat pot de aproape de locul unde am treaba, indiferent daca e permis sau nu. Cu mustrari de constiinta, e drept, dar sunt mai usor de sportat.
    Stiu ca asta cu gropile si praful e un subiect uzat deja. Dar, probabil ca nu ne dam seama, dar sunt aspecte care chiar ne limiteaza optiunile, si ne complica existenta si ne fac sa zambim mai putin. Cel putin pe mine.Si sunt doar basic-uri.

  3. @anna

    te rog sa recitesti ce ai scris si sa scrii de 100 de ori pe tabla:
    “daca principiile ar fi ceva simplu, toti le-am avea!”

    te lasi de fumat, dar utilizezi frecvent masina in bucuresti si o parchezi cat mai aproape de unde ai treaba, fie ca e permis sau nu, dupa care te uiti la emisiunea lui dragos si te simti ecologista…

    “noi fetele trebuie sa fim cutare si cutare”; as trimite tipe ca tine la cursuri de gender development pe banda rulanta…

    sincer, eu cred ca te uiti la emisiune fiindca dragos se imbraca misto.

  4. Mda, cred ca ai dreptate. Ma uit la emisiunea lui Dragos si pentru ca se imbraca misto…si inca vreo mie sau zece mii ca mine si salvam planeta? Ca sa vezi ce simplu e cu noi astea care nu ne amagim visand la egalitatea dintre sexe.

    Dar gresesti, nu ma simt ecologista, dar am de ales intre a face macar gesturi minime in directia asta sau a nu face deloc. Cel putin in momentul asta.Poti sa spui ca sunt o diletanta, ma banuiesc si eu de asta, dar in cazul asta parca e de bine.
    Si lasand la o parte alte etici, plantez copaci care sa neutralizeze CO2 produs de masina mea. Hi Hi Hi. Si asta dinainte sa se imbrace dragos misto si dinainte sa “ma simt ecologista” si dinainte sa am ce masina sa parchez aiurea si dinainte sa ma intreb daca hainele il fac pe om.

    Ce ma amuza (de fapt ma enerveaza, dar nu vreau sa recunosc) e cum te erijezi tu in evaluatoarea si judecatoarea principiilor mele…trebuie ca esti un monument de integritate. Ti-ai compromis declaratia de superioritate.

    Si hai fii mai toleranta, esti hippie pentru numele lui dumnezeu!!! ha ha

  5. draga anna,

    in loc sa te enervezi ca primul tau comentariu denota superficialitate si clisee de gandire to say the least, te enervezi ca cineva le-a vazut & comentat.

    nu ma consider nici monument de integritate si nu fac declaratii de superioritate, da’ da bine sa zici asta, nu :)?

    trebuie sa te mai enervez intr-o privinta: toleranta nu se confunda cu lipsa spiritului critic, nici la hippioti, nici la altii.

    hai s-o lasam balta.

Leave a Reply