Maraton in Delta si la Bucuresti

Vineri dimineata am plecat la 6 din Bucuresti cu destinatia Chilia Veche, unde am vizitat, impreuna cu ASR Principesa Margareta si AS Principele Radu dispensarul, scoala si centrul comunitar refacute cu sprijinul Fundatiei Principesa Margareta a Romaniei. Mai multe detalii despre vizita gasiti pe blogul AS Principelui Radu.

Chilia Veche


Noul dispensar, cu sala de nasteri antifonata si cabinet stomatologic

Biserica din Chilia Veche, ctitorita, ca si scoala, de Regele Carol I

Inapoi spre Tulcea

Seara ne-am intors la Tulcea, unde am filmat, la Somova Parches, pentru editia emisiunii Linia verde dedicata Deltei Dunarii.

Sambata dimineata am plecat spre Sf Gheorghe, unde am lansat, in prezenta Altetelor Lor si a ministrului mediului, Korodi Attila, Tabara de Curatenie, organizata impreuna cu Energy Holding.

In drum spre Sf Gheorghe

ASR Principesa Margareta si AS Principele Radu la Sf Gheorghe


Voluntarii Taberei au scris cu saci de gunoi si cu trupurile lor pe plaja din Sf Gheorghe “Opriti mizeria!”

Ministrul Korodi a venit cu bicicleta pe plaja

Dupa-amiaza m-am intors cu ministrul la Bucuresti, ca sa ajungem la concertul Live Earth, unde Petrom a pus la dispozitia ONG-urilor de mediu un cort de prezentare si spatiu publicitar pe ecranele concertului.



Le-am spus cateva vorbe mai mult verzi si mai putin verde-n fata oamenilor adunati in fata scenei inaintea concertului Holograf, am baut niste cocktail-uri verzi de la cortul Petrom si mi-am adus aminte de fata verde cu parul padure la concertul Phoenix.



In fine, duminica am dormit… dimineata ceasul a sunat din cinci in cinci minute vreo trei ore…

  1. Dragos, nu crezi ca bolduind Energy Holding si Petrom, ai stricat darea de seama, transformand-o dintr-un material de PR aparent ingenuu intr-un fel de advertorial caruia ii mai lipseste P-ul incercuit? Ca si cu product placement-ul, publicitatea contextuala e o treaba destul de sensibila iar calea de la “subtire” la “gros(ier)” poate fi teribil de scurta.

  2. D-le Bucurenci,
    Ai profitat de ocazia de a sta in apropierea unor Altete Regale pentru a le povesti cate ceva despre conceptiile d-tale de stanga ? Despre faptul ca proprietatea este un furt ? Despre nevoia de intoarcere la Marx ? Poate descpereai ca sunt si dansii niste nostalgici ai socialismului !

  3. bai, foarte tare, desi puteai macar pe petrom sa-i lasi deoparte (si-i pomeneai alta data, daca era musai); v-am vazut noua piarista la money channel, zicea ceva de deschiderea taberei, si-a scapat un dezacord subiect-predicat uratel; doru, in schimb, da foarte bine pe sticla si vorbeste la fel :).

    spor si salveaza delta :P!

  4. Miruna Vlada

    te felicit pentru implicare. si mai ales pentru noul concept de corporate social responsability pe care ong-ul vostru il promoveaza serios pt 1 oara in romania. nu lua in seama acuzele. oamenii respectivi nu prea inteleg ce faceti de fapt. plus ca exista eterna si deloc fascinanta rezistenta la schimbare in mentalitatea postdecembrista.
    vroiam sa te invit la o dezbatere pe blogul meu http://www.mirunavlada.wordpress.com pentru ca m-ar interesa punctul tau de vedere in legatura cu subiectul Blogul dauneaza grav scriitorilor? te consider foarte in masura sa explici acest fenomen.
    salutari si tot inainte!
    Miruna

  5. initiative bune. Si ce face Salvati Delta si Live Earth-ul autohton (despre celelalte, vorbim in alt context). DAR, ce ma mira pe mie cel mai tare este CINE sustine aceste campanii, companiile care “se spala pe maini” de toata poluare pe care o produc prin sponsorizarea unor astfel de inititive. Adica, Energy Holding si Petrom! sa fim seriosi! CSR, CSR, dar sa facem cu o companie care recicleaza hartie, nu? promovare si publicitate la greu.
    imi pare tare rau ca numai asta stiu sa faca marile companii. A, pardon, si sa polueze.

    plus, la Live Earth, miile de copaci transformati in flyere ce erau? din ce faceau parte?

  6. Dragos Bucurenci

    alexandra, eu prefer companiile care polueaza si “se spala pe maini”, cum zici tu, dand bani grei pe proiecte de mediu, decat companiile care polueaza si nu fac nimic.

    iar o lume fara poluatori nu exista decat in visele mele.

Leave a Reply