Chirica in provincie

Am fost joi seara cu Liviu Mihaiu la Robert Turcescu sa discutam despre Delta Dunarii. Inregistrarea poate fi vazuta aici.


Prefectului de Tulcea, Chirica Lefter, un mai vechi fan al Asociatiei “Salvati Delta – AC”, nu i-a picat bine discutia si s-a s-a trezit vorbind azi dimineata in Colegiul Prefectural despre niste interese de afaceri pe care le-as avea, impreuna cu Liviu Mihaiu, prin Delta:

“Vin tot felul de destepti de prin Bucuresti care vin în Delta doar atunci când e vara si e frumos si îsi dau cu parerea despre ce trebuie facut în Delta Dunarii. Liviu Mihaiu si Bucurenci îsi imagineaza ca vin aici si ne deschid ochii pentru ca noi nu stim ce sa facem în Delta Dunarii.

Sunt foarte mari interese cu terenurile din Delta Dunarii, sunt foarte mari interese cu zonele de pescuit sau de turism si multi vor sa puna mâna pe aceste terenuri, multi vor sa concesioneze acele zone, sub sloganul «Salvam Delta».”

Am hotarat, impreuna cu Liviu, sa nu continuam duelul verbal cu prefectul de Tulcea, dar credem ca asemenea declaratii aduc prejudicii Asociatiei “Salvati Delta – AC”, afectandu-i credibilitatea in fata publicului si a sponsorilor. Asa ca Asociatia il va chema in instanta pe prefect pentru a-si recupera aceste prejudicii.

Din trecutul glorios al declaratiilor prefectului Chirica mai amintesc una de pomina:

“Vrea sa vina un investitor sa faca o centrala eoliana si nu poate pentru ca pe acolo trec nu stiu ce pasari.

Altcineva vrea sa faca o exploatare miniera, o cariera de piatra si nu poate ca pe acolo trece nu stiu ce balaur dobrogean.

Voi face o interventie la Guvern pe aceasta chestiune. Eu am in minte mai bine decat multi ce inseamna conceptul de eco-dezvoltare si nu putem sa blocam judetul Tulcea cu tot felul de fantezii ale unora.

Asteptam sa vina americanii sa ne vada flamanzi si goi si sa spunem ca noi locuim in rezervatie…”

Din pacate balaurul dobrogean n-are calitate procesuala in Romania. Asociatia “Salvati Delta – AC” o duce mai bine din acest punct de vedere. La cremenal, stimabile, la cremenal!

  1. daca nu iti e prea greu, poti sa mai scrii din cand in cand ce s-a mai intamplat in acea cauza de la “cremenal”?

    un anonim care lureaza in bransa…

Leave a Reply