Scuzele Prefectului de Tulcea

:: Comunicat de presa

Prefectul de Tulcea a cerut scuze public Asociaţiei “Salvaţi Dunărea şi Delta – Academia Caţavencu”.

În cadrul Colegiului Prefectural de luni, 16 iulie 2007, prefectul de Tulcea, Chirică Lefter, a declarat:

“Nu vreau să avem probleme în Delta Dunării. Săptămâna trecută am vorbit eu împotriva Academiei Caţavencu. Au şi ei dreptatea lor. Au spus că mă dau în judecată, dar am stat de vorbă şi am spus că şi noi avem dreptate. Vreau să îmi cer scuze faţă de ei în idea că din discuţiile purtate am înţeles că interesul lor e tot binele Deltei şi am învăţat noi că e mai bine să colaborăm decât să ne certăm prin presă sau prin tribunale. În orice caz, Delta Dunării e un punct foarte important pentru noi şi ne preocupă tot ce se întâmplă acolo.”

Asociaţia “Salvaţi Dunărea şi Delta – Academia Caţavencu” acceptă scuzele publice ale prefectului şi nu continuă demersul juridic demarat săptămâna trecută, în urma unei rafale de atacuri lansate de către prefectul Chirică Lefter în presa locală la adresa sa.

Prefectul a acuzat Asociaţia că încearcă, de fapt, sub acoperirea unor sloganuri ecologiste, să concesioneze terenuri în Delta Dunării. Nedorind să continue duelul verbal cu Prefectul de Tulcea, şi considerând că declaraţiile prefectului au adus prejudicii morale Asociaţiei “Salvaţi Delta – A.C.”, afectându-i credibilitatea în faţa publicului şi a sponsorilor, Liviu Mihaiu şi Dragoş Bucurenci au anunţat săptămâna trecută că Asociaţia îl va chema în instanţă pe prefectul de Tulcea pentru recuperarea acestor prejudicii.

Faptul ca prefectul şi-­a retras astăzi acuzaţiile făcute în urmă cu câteva zile a determinat Asociaţia “Salvaţi Dunărea şi Delta – Academia Caţavencu” să oprească procedura de chemare în judecată a lui Chirică Lefter, considerând că prin aceasta prefectul de Tulcea recunoaşte meritele Asociaţiei de a fi făcut lobby pentru desfiinţarea concesiunilor piscicole şi a celor agricole şi de a se fi luptat inclusiv cu cei care vroiaur să concesioneze plajele din Delta Dunării.

:: mai multe detalii in insemnarea Chirica in provincie si pe site-ul Asociaţiei “Salvaţi Dunărea şi Delta – Academia Caţavencu”

Leave a Reply