Tot despre cazul Norica Nicolai

Am omis nişte ghilimele în însemnarea despre Norica Nicolai şi s-a înţeles că susţin nu doar apelul Coaliţiei pentru o Guvernare Curată, ci şi frazarea nefericită a respectivului text.

Și pe mine mă zgârie pe ureche identificarea unei părţi ultracombative şi zgomotoase a organizaţiilor neguvernamentale cu societatea civilă în ansamblul ei, dar e un abuz peste care sunt dispus să trec de dragul “cauzei”.

Iar prezenţa Noricăi Nicolai la Ministerul Justiţiei, luând în considerare trecutul ei ca procuror, mi se pare o glumă proastă. Da, admit că oamenii pot greşi, admit că nimeni nu trebuie să plătească la nesfârşit pentru o greşeală de tinereţe, dar aici avem de-a face cu un caz de competenţă îndoielnică, de proastă expertiză în chiar domeniul pe care Norica Nicolai este chemată să-l păstorească.

Norica Nicolai este parlamentar, face politică, însăşi cariera ei este dovada că nimeni nu şi-a propus s-o lustreze pentru păcatele tinereţii. Dar nu cred că un fost procuror care a greşit grav în carierea sa şi s-a eschivat invocând “necunoaşterea legii” are ce căuta la portofoliul justiţiei.

  1. nu la subiect…eu nu inteleg de unde Dumnezeu vin atati fascisti in tara asta…majoritatea copii care nu stiu nici ce inseamna fascismul… . Iar chestia cu o guvernare curata… penibil, insasi sintagma guvernare curate e rasuflata,infantila si extrem de tragica.

Leave a Reply