Greva fiscală

Sandra PralongExasperată de zăpezile Capitalei şi de indolenţa edililor, Sandra Pralong propune, într-un editorial pe Hotnews, o soluţie radicală – greva fiscală. Ce părere aveţi?

Nu e nevoie să fi fost în Bucureşti în ultimele săptămâni ca să înţelegi de unde vine frustrarea cetăţenilor care-şi plătesc taxele în România. Dar ajută dacă ai escaladat măcar o dată munţii de nămeţi de pe trotuar, dacă te-ai chinuit să gaseşti o mică potecuţă făcută din câteva urme prin zăpadă, profunde pana la genunchi, lăsate de alţi temerari care şi-au luat inima-n dinţi şi au traversat pe-acolo, prăvălindu-se dezechilibraţi, ca şi tine, în bătaia maşinilor care claxonează şi-i împroaşcă cu sloaie de zăpadă îndulcită cu noroi.

Citeşte mai mult.

  1. nu m-a convins.
    tb ceva mai puternic pt ai convinge pe oameni
    ideea nu este rea.
    eu ma refeream la sustinerea ei.
    exemplele folosite sunt aparent impresionabile dar proaste
    cati bani stateau in spatele celor care au ales “grevele fiscale” in exemplele ei; sa fim seriosi.
    transmite-i sa mai incerce iar de la tine (inca) astept o parere paersonala despre subiect.
    nu doresc sa iau ca evidenta postarea aceasta.

    o zi buna!

  2. Am doua nedumeriri, dincolo de analogia falsa cu razboiul de independenta al colonistilor americani: Care e exact sacrificiul implicat de o greva fiscala? Si cu cat de mult ar diferi o greva fiscala de situatia actuala, in care evaziunea fiscala e un sport national care, impreuna cu incompetenta si coruptia, a demolat incetishor ce mai ramasese din invatamant, santate, sau programe sociale.

  3. E o idee foarte originala si am o parere foarte buna. Tot o parere buna si o idee originala a fost in fiecare an in care a propuso cateun jurnalist de la Ziua, Gandul si etc. Acuma a venit randul si la Hotnews. Sooper tare.

Leave a Reply