De amicitia

Prietenii mei sunt haioşi, deştepţi şi au suflet bun. Doar că, din când  în când, îmi trimit mailuri cu bancuri proaste despre femei, ţigani şi homosexuali. Uneori îmi promit că am să-i rog să nu mai facă asta, dar mi-e teamă să nu le par mai catolic chiar şi decât Papa şi mă gândesc că şi ei îmi iartă scăpări poate şi mai supărătoare. “Nobody’s perfect” îmi şoptesc, răsuflu adânc şi apăs tasta Delete.

Apoi mă văd cu un prieten de etnie romă, căruia i-am trimis o mostră cu cele mai proaste bancuri cu ţigani primite în ultima vreme şi aflu că s-a prăpădit de râs. Poate că “anecdota primează” în cele din urmă, ştiau ei junimiştii ceva… Chestia e că mie tot nu-mi vine să râd când le primesc, şi uite-aşa mă trezesc întrebându-mă dacă nu cumva sunt eu cel defect.

  1. eu nu cred ca esti nici defect si nici ca nu ai simtul umorului. probabil esti prea politically correct….sau, mai pe romaneste, suferi de o boala cronica de bun simt.

    zi-mi si mie un banc prost despre femei. 😉

  2. Ziceai acum cateva saptamani caci “comunicam mult, prost sau degeaba.” Deci de cand citesti si dai importanta la astfel de emailuri? Chiar ca nu te inteleg.

  3. i mean come on… bancurile proaste sunt cele mai tari… sunt bancurile la care razi de cat sunt de proaste… atat de proaste incat poanta nici nu mai conteaza… simply enjoy them… defectiunile sunt de ordin subiectiv… esti cum te simti… defect?!

  4. lasa ca te faci mare si o sa inveti s faci diferenta intre umor si seriozitate si poate candva o sa le imbine dar nu in modul dezgutator in care ai vrut sa dovedesti in vama ca tu citesti oriunde si oricum si teai asezat cu carte in fata boxelor de la stuf 😀
    sa stii ca e o speranta si nu un repros.

  5. Acum oi fi tu prea sofisticat pt bancuri mârsave :)) Dar oricum ceea ce cred este ca bancurile acestea care vizeaza un anumit grup social s.a ar trebui sa fie cu adevarat amuzante doar pt membrii respectivului grup, cum a fost si cu prietenul tau.

  6. nici eu nu cred ca esti defect. ci doar un pic prea plin de tine. ai dreptate esti frumos , esti al naibii de atragator , esti si foarte destept.
    dar sunt sigura ca toate astea pe unda ta…
    ma dezamagesti ca nu raspunzi la provocari. atat

  7. Apropo de dilema ta referitoare la faptul ca s-ar putea sa fii tu cel defect aveam o prietena doctorita care cand a facut practica in facultate la neuropsihiatrie incepuse sa se intrebe cine-i nebunul si cine este cel normal? Uneori sistemele se mai inverseaza… Da e bine ca din cand in cand ne mai intrebam si noi si mai cugetam la normalitate si anormalitate.

  8. Povestirile (inclusiv bancurile) sunt un mod de perpetuare a traditiei, cu toate cele, bune si rele. Stereotipurile, prejudecatile, discriminarile se intretin si se raspindesc foarte bine cu ajutorul bancurilor. Din pacate, prea putina lume se gindeste la asta. Curios mi se pare cind un gay spune bancuri cu homosexuali, o blonda bancuri cu blonde, un tigan bancuri cu tigani etc. Se zice ca insiderilor li se permite. Dar efectul este acelasi.

    Pe tema asta scrie Costin Patrascu, psihiatru, iar discutia anexa, desi superficiala, nu este lipsita de interes.

Leave a Reply