Pamflet gastric

Elena BasescuCTP semnează azi un pamflet cam acru la adresa Elenei Băsescu, pe care, la adăpostul stilului indirect, o face agramată, fata lu’ tata şi-i reproşează că nu ştie să umble pe tocuri la prezentările de modă. A, îi zice şi “păsărică”, da nu poţi să te superi pentru atâta mitocănie după ce, noblesse oblige, Elena a recunoscut că însuşi tatăl ei o alinta atât de puţin protocolar.

Rândurile pamfletului mustesc de misoginism, dar cititorul e prevenit de la bun început că autorul e un “individ plin de venin, lăsat de 4 neveste ulceros”. Cred că şi cea mai aprigă feministă va găsi în sufletul ei puţină înţelegere pentru un om care are o problemă cu femeile care poartă tocuri.

Habar n-am dacă e ceva de capul de politician al Elenei Băsescu, dar mi se pare de prost gust să te iei de faptul că i-a luat taică-su un Jeep. Ce-are prezidentul cu eşapamentul?

Şi pe mine mă zgârie proasta folosire a limbii române în discursul politic, dar nici aici nu cred că e cazul să fim mai catolici decât Papa. Nici primul ministru nu şi-a corijat dizgraţiosul uzaj al pronumelui “care”, pe care i-l reproşa Mircea Cărtărescu, şi mai sunt nenumăraţi politicieni certaţi cu gramatica şi cu vocabularul de bază al limbii române. Să vorbească bine româneşte e printre ultimele lucruri pe care le aştept de la un politician (poate de-aia am aşa o simpatie pentru miniştrii unguri…).

Cât despre reproşul că apare la prezentări de modă, nu comentez. Am reţinut – ulcer, 4 neveste, e de-nţeles…

Dar trebuie să admit că şi Elena îi ridică mingea CTP-ului la fileu, iar replica are totuşi, substanţă:

Da ce să mai vorbim ia uite ce probă de înţelepciune la o fată aşa tânără. În politică trebuie să ai notorietate că altfel nu eşti mediatizat şi pe urmă te faci şi credibil zice doamna secretară generală. CeTePeu când e bou întreabă da nu poţi să fi întâi credibil şi pe urmă să ajungi notoriu?

Asta cam aşa e…

:: grafica via Politica se face cu…

  1. “dar mi se pare de prost gust să te iei de faptul că i-a luat taică-su un Jeep”

    ctp e consecvent in propriul suc gastric. balosenia agresiva contra basescului e constanta si stilul e un soi de literatura de prost gust cu care-si epateaza admiratorii. notorietatea in romania nu are nici in clin nici in mineca cu (sic) vreun criteriu. el se autoinstaureaza credibil. bietul napoleon de celuloza e convins de valoarea-i estetico-morala si nu are indoieli. ghinion.

  2. E inadmisibila asteptarea ta :”Să vorbească bine româneşte e printre ultimele lucruri pe care le aştept de la un politician.”
    Ma dezamagesti profund Dragose, tu cel care ai facut emisiuni culturale.
    Sa vorbeasca bine romaneste, e primul lucru pe care il astept de la un politicain roman.Apoi retorica, oratoria sa stie apoi politica serios, filozofie, beletristica, si multe alte lucruri.Dar vorbirea corecta a limbii noastre la ei d.p me d.v. e sine qua non.

  3. @ihtys
    :))))))))))))))))) retorică, oratorie, filosofie, beletristica?? văd bine?? şi eu, săracul, care-mi închipuiam că mai întâi trebuie să ştie management, economie, finanţe, diplomaţie, comunicare, negociere…

  4. nu stiu ce asteptai voi de la un politician . eu unul vreau sa faca ceva pentru mine nu sa ma minta “GRAMATICAL”. atata timp cat contribuie la bunastarea mea si a societatii in ansamblu, poate sa vorbeasca si agramat si balbait in acelasi timp.

  5. si gramatica e o problema. a vorbi prost implica pierderi in negocieri. marii politicieni au avut mai mult stil decit caracter. pe vremuri asta se cam invata. intre timp scrierea cu farmec si idei a disparut. garda jos e doar un reflex de supravietuire. nu ai cum sa te descurci politic daca nu folosesti subtil limbajul. nu unul scolastic, ci unul viu ca tatal noii secretare utc. trtebuie si carisma dar si sa stii ce si cum cu vorbele.

  6. Dragose

    Nu poate fi vorba de diplomaţie,negociere si comunicare fara sa vorbeasca bine romaneste.sau fara retorica si oratorie.
    Nici management si finante fara filozofie(filozofia are la baza logica).Thales a demonstrat ca filozofii sunt cei mai buni economisti si manageri.

  7. Vad ca toata lumea pare sa fie preocupata mai mult ori de calitatile unui politician ori de rautatea lui CTP, dar se trece peste prostia crunta a fetitei de bani gata care este sustinuta de acel nepotism atat de blamat (si des utilizat) in cadrul societatii romanesti. Trecem peste ceea ce este important ca sa ajungem la discutii filosofice si neprincipiale.
    In primul rand, daca ne referim la calitatile unui politician, un reprezentant de seama al politii ar trebui sa cunoasca necesitatile poporului reprezentat. Iar in acest punct ma intreb ce ar putea cunoaste o fetita care a fost tinuta in puf toata viata. Parca o si vad indemnandu-ne la cozonac(daca nu ma insel), in cazul in care ramanem fara paine.
    Cat despre “ce are prezidentia cu jipanu”, nu ma pot opri sa nu ma gandesc la fetele care invata si muncesc pentru a face ceva in viata si carora nu li se pune sub nasucul pretentios prezentari de moda si posturi importante.
    Ca sa nu ne gandim ca democratia noastra incepe sa semene din ce in ce mai mult cu cea ruseasca si ca politicienii au trecut direct de la sapa, furat sau spionat la reprezentat una bucata stat suveran, asa ca ce sa mai vorbim de cunostinte de filosofie, diplomatie, management…etc…etc….

  8. @ ihtys, acelaşi Thales, bănuiesc, despre care Diogene Laerţiu povesteşte că umbla cu capul în nori, motiv pentru care a şi căzut într-o zi într-o groapă, de unde l-a scos o femeie tracă, rămasă în istorie ca primul manager de criză lipsit de studii filosofice şi de specialitate.

  9. M-am amuzat teribil, citind elucubratiile lui Ihtys, despre pretentiile pe care le are la altii in cunoasterea limbii romane…
    Sa pun si ha, ha, ha?

  10. Intelectualii saracii. Isi fac blog, pentru ca trebuie sa presteze si ei. Dar si blog-ul este neprietenos si nerecunoscator. Poate scoate cu usurinta la vedere fel de fel elucubratii invatate prin scoli si de prin carti prost intelese.
    In loc sa ne revolte pana la un strigat ultim bataia de joc a politicienilor, noi, in mod serafic, suntem enervati de fel de fel de ziaristi fruntasi pe ramura. Pai cum sa mai cred eu in intelectuali prea invatati si mai putin doritori de intelepciune. Tot timpul ma intreb de ce atat de multa carte si niciun dram de intelepciune.
    Un alt mister al lumii.

Leave a Reply