Cu sinceritate

Cu sinceritate, sincer le spun tuturor oamenilor care folosesc această expresie să renunţe la ea. Și să le facă vânt cu această ocazie şi introducerii “părerea mea proprie şi personală” şi agasantelor preveniri “nu vreau să spun că”, “nu vreau să par”, “nu vreau să insinuez că”.

Toate aceste decoraţiuni verbale sunt ca bretelele transparente de la sutien: pretind că nu vor să fie văzute, deşi nimeni nu le-a cerut aşa ceva, şi eşuează tocmai în sarcina pe care şi-au propus-o pentru că prostul gust sare în ochi oricui.

  1. omul de umbra

    intradevar aceste expresii pe langa altele ca si “pe cuvant” care inseamna defapt o exagerare, chair o minciuna, sau “sa nu ma intelegi gresit”-defapt chiar asta vreau sa intelegi.. la fel ca “nu vreau sa fiu”..(dur, grosolan etc)..sigur e urmata de o afirmatie dura sau grosolana…
    cred ca e important sa invatam sa comunicam sa ne ajustam pe ici pe colo,prin punctele esentiale
    @andras…foarte amuzanta declaratia…

  2. :))) dementiala asta cu bretelele transparente de la sutien,(am ras cu lacrimi) erau in mare voga imediat dupa revolutie, promit solemn sa arunc la cos limba de lemn la fel cum am facut in liceu si cu sutienul ala horror, ca sa-mi demonstrez independenta spirituala!

  3. Intr-o lume care se minte cu nerusinare, cu zambetul pe buze, intr-o lume plina de ipocriti gretosi pana la lacrimi, in care “prietenii” (ca Alina Mungiu, de pilda) iti scriu necrologuri veninoase, fara teama de replica, simt nevoia sa spun “sincer”, “cu sinceritate”, pentru a sublinia ca sunt cu adevarat si ceea ce par, nu numai ceea ce par unora sau altora.
    De acord, e nevoie de mai multa sinceritate in fapt decat in forma vorbita sau doar afisata, fie si in lumea in care traiesc, dar as vrea sa stiu cum pot ghida barza care m-a adus pe lume acum ceva timp, prin GPS, spre alte orizonturi…

Leave a Reply