Audiere publică pentru taxa auto

Guvernul României şi Academia de Advocacy organizează joi, 10 aprilie, la ora 11, la Palatul Parlamentului o audiere publică în legătură cu taxa de poluare auto.

Audierea a fost iniţiată de primul ministru, miniştrii Korodi şi Vosganian şi preşedintele Academiei de Advocacy. Din comisia de experţi care vor audia depoziţiile martorilor fac parte profesorul Ionel Haiduc, preşedintele Academiei, profesorul Dan Manoleli, Mircea Toma, profesorul Sorin Dimitriu şi Corina Dragomirescu.

Mai multe detalii la www.taxapoluare.audieripublice.ro. Am mai scris despre taxa auto aici.

  1. Felicitari Academiei de Advocacy pentru astfel de practici. Si multumim tie de promovare. Corina va sustine si un training vineri la Timisoara, in cadrul caravanei “Vocea unei Generatii”, in care ne va invata pe toti cum sa organizam astfel de initiative de advocacy/ lobby.

    Daca participi si tu, poate ne anunti cum a fost!

  2. MI se pare ok initiativa guvernului de a iesi la dialog, apreciabila, chiar daca mi se pare stupida lumina in care este pusa aceasta poveste.

    Pana acum banii s-au dus nu stim unde, iar acum trasnformam chestia asta cu taxa auto intr-o problema de mediu.

    Nu cred atata timp cat politicienii nostrii circula cu jeturi personale, cat isi ridica fabrici acolo unde le convine, care polueaza intr-un an de zeci de mii de ori mai mult decat ar polua toate masinile la un loc. Nu cred atata timp cat se anihileaza clorofila din spaiul public cu o dezinvoltura “demna de invidiat” in favoarea unor constructii anoste!

    Nu cred atata timp cat politicienii nostrii au atitudinea care o au, fata de tara si fata de noi. Nu cred ca sunt capabili sa gandeasca, si sa actioneze, nici macar pentru o clipa, intru binele comun. Ar fi pentru prima data si ar fi strigator la cer de spiritual gestul!

    Asa ca imi permit sa nu cred, vis-a-vis de chestia asta cu taxa auto ca ar avea, la scara noastra vorbesc, o miza in ceea ce priveste poluarea. E cert, miza este de natura pur economica!

  3. O masura populista a guvernului Tariceanu. Si-au luat-o in cap acum, daca Laszlo Kovacs le-a dat ok-ul pentru taxa. Sunt curios daca ne vor spune de cand vor da banii inapoi.

Leave a Reply