Liderii Verde 003

Training SMURDÎn cadrul proiectului Verde003, 150 de tineri lideri vor angrena 1,300 de voluntari în cea mai mare acţiune de ecologizare din România: 7 zile de curăţenie pe malurile râurilor Dorna, Bistriţa şi Siret.

Proiectul se află în al doilea an. În 2007, voluntarii au plantat 10,000 de puieţi la izvorul Dornei, în munţii Călimani.

Luna aceasta, în fiecare săptămână, grupurile de tineri lideri vin la Tăşuleasa Social, unde învaţă o groază de lucruri, numai bune la casa voluntarului. În imagine: profesioniştii de la SMURD le arată tinerilor cum să aşeze o potenţială victimă în poziţia de siguranţă în cazul în care aceasta se află în stare de inconştienţă, fără să fi survenit stopul cardio-respirator.

Training SMURD

Training SMURD

Verde003 este un proiect implementat în parteneriat de Tăşuleasa Social împreună cu MaiMultVerde şi Coca-Cola HBC România.

  1. Soarecele din Biblioteca

    Despre ceilalti

    Nu-mi vine sa cred. Sunt intr-o uimire perpetua, intr-o siderare constanta, intr-o consternare care nu se va sfarsi curand, sunt naucit, mirat, si nu mai gasesc sinonime. Mai presus de uimirea ce ma stapaneste, se afla acum o manie care ma fierbe cumplit, pentru ca e neputincioasa.
    Eram la masina. Ma pregateam sa urc in casa. Cand deodata, pe langa mine, a trecut un specimen cu sapca si rucsac. Vorbind la telefon. Granitele normalitatii au fost curand depasite, brusc, literalmente cat am clipit o data, in momentul mirobolant in care specimenul a aruncat, peste gardul viu, direct pe spatiul verde, o sticla de plastic, de cola, goala, de jumatate. Mentionez ca locuiesc intr-un sector foarte verde si frumos (oricat ar parea paradoxul de mare). Dupa prima secunda, am reactionat. Am strigat la el. Dar m-a ignorat, prefacandu-se ca vorbeste la telefon, in timp ce urechile i se inroseau, de frica, mai mult ca sigur, ca de jena nu poate fi vorba. A trecut de mine ascunzandu-se ca un vierme las in spatele telefonului, in timp ce strigam la el din ce in ce mai tare, pana a disparut dupa prima cotitura.
    Ei bine, da. In mecanismele mele de decodare a realitatii, “arunca sticla pe iarba si pleaca” nu exista. E o informatie ce nu poate fi interpretata, ca o limba pe care nu o cunosc. Chineza, de exemplu.
    Regret adanc ca nu i-am taiat calea animalului, ca nu i-am smuls telefonul din mana, ca n-am murit cu el de gat, sa ne descompunem alaturi de sticla lui de cola, pentru urmatorii patru sute de ani.

  2. Salut! Nu sunt singurele proiecte notabile pe mediu din Romania dar totusi sunt prea putine. Lipsa de initiativa si mai mult, a fondurilor ce sa duca la o dezvoltare durabila, ne lasa lipsiti de viata in 20-30 de ani…
    Bafta multa in continuare!

    PS: ma bucur totusi ca mai apare o implicare activa din partea marilor companii cu toate ca politica lor de ajutare a ONG-urilor de diferitele forme sunt FOARTE RARE!

Leave a Reply