Privitul în stele

ArtificiiVineri şi sâmbătă am mers să văd “cerul înstelat deasupra mea” la Festivalul Internaţional de Pirotehnie regizat de Mihaela Rădulescu. Mărturisesc că am mers puţin încrezător în efectul focurilor de artificii, dar după prima seară devenisem deja fan.

E ceva inexplicabil în spectacolul ceresc, care te emoţionează, te face să te bucuri pentru fiecare “tablou” reuşit, să tresari la fiecare nouă culoare sau contur care se profilează pe cer, să râzi ca un copil împreună cu toată mulţimea sau să simţi fluturi în stomac la fiecare nouă tragere.

:: foto: Realitatea.net

Au fost câte două jocuri de artificii în fiecare seară, toate pe muzică. Tema locală impusă tuturor a fost “Ciocârlia”, în rest fiecare şi-a ales ce muzică şi-a dorit. Mie mi-au plăcut cel mai mult italienii (şi muzica şi focurile), dar şi nemţii, care au câştigat Marele Premiu, au făcut un spectacol memorabil.

Iar în ultima seară, Loredana a făcut un spectacol cum rar mai văzut. Energie pură de la primul până la ultimul minut. Totul a început cu “Bună seara, iubite!” pe ritmuri de hip-hop. Şi a continuat tot aşa…

Un lucru e sigur: la anul, merg la toate cele 3 nopţi.

  1. …as fi vrut sa fiu si eu acolo sa vad “cerul instelat deasupra ta”… tot din tema “privitul la stele”, daca nu stiai deja, incepand cu luna august, planeta Marte va fi cel mai luminos punct pe cer. Chiar si cu ochiul liber, Marte se va vedea cat o luna plina in aceasta perioada 🙂 cel putin asa zic cei care stiu mai multe ca mine…iar pe 27 August, la ora 00:30, pe cer se va vedea ca si cum Terra are doua luni. Asta mi se pare fantastic… o singura luna este fantastica, dar doua…?! 🙂

  2. am fost si eu vineri. credeam ca sunt singura pe care au impresionat-o artificiile. totusi mi-ar fi placut sa fie mai inalte. mi-a parut rau ca am plecat prea repede, dar din pacate un alt festival ma astepta pe litoral. te-am si zarit la plecare. cel putin asa cred fiindca, din pacate, nu te-am vazut niciodata life ci doar in poze.
    am o mica curiozitate: cineva mi-a soptit ca nu iti plac blondele. is that true?

  3. imi cer scuze pentru duritatea afirmatiei din start(de obicei nu sunt asa >:) dar… carui om care se respecta cu adevarat ii plac blondele?

  4. elena:) pentru ce te scuzi tu , pentru ca esti blonda sau pentru ca nu te iubeste cine vrei tu (nici nu stii adevarul pina nu-l cauti)? unui om pot sa nu-i placa blondele sau brunetele sau satenele sau toate femeile pina la un moment ,cind ei bine, apare ea ….chimista care-i rascoleste reactiile si-i zdruncina usor ADN-ul si ARN-ul facind sa sune clopoteii genOMULUI si genOAMEI

    elena…..nu-l configura, accepta-l

  5. mhmmm …nu ma scuz pentru nici unul din motivele invocate de tine, daniela 🙂 imi exprimam doar un inceput de parere, si ma refeream la tipologii si inclinatii, nu la o anumita femeie, care face click cu un anumit barbat. Slava domnului :-), eu sunt bruneta, cu circumvolutiuni suficient de multe ca sa nu ma scuz voalat pe blog-ul unui om pe care il apreciez, cel putin de la distanta. cu respect.

  6. Dragos, cred ca trebuie sa redenumesti articolul, de la “Privitul in stele” la “Cu capu’n nori”, tinand cont de continutul articolului tau si evolutia comentariilor postate 🙂

  7. elena, pacat ca unii oameni nu pot accepta cuvantul “blonda” fara sa faca legatura cu unul dintre cele mai idioate stereotipuri. culoarea parului nu are nicio legatura cu IQ-ul.
    “carui om care se respecta cu adevarat ii plac blondele?” – de aici trag concluzia ca nu ai cunoscut destui oameni.

  8. Draga Floare (scuza-ma, dar nu pot sa ma abtin :-D), hai sa revenim la privitul in stele, ca sa incheiem pe principiul simetriei :-). Daca vrei sa vezi cele mai spectaculoase artificii din lume, cei care stiu spun sa vizitam Reykjavik de Revelion…:-)este o idee buna si pentru Anul Nou, nu?

  9. Hmmm am fost in ultima seara si dupa ce am plecat de acolo am ramas doar cu dezamagirea ca nu am ajuns si in primele 2 seri..Fantastic a fost!Ce m a impresionat cel mai mult a fost multimea de pe aleile parcului care s a oprit si apoi la final au aplaudat…

  10. si va invit pe toti la Festivalul National de Teatru Bastion,care se desfasoara in Studiourile Media Pro din Buftea.:)10.07.2008-13.07.2008;)

Leave a Reply