La romu lăudat

Amaro DelAm fost joi la concertul Damian Drăghici la Arenele Romane. Am mers mai mult pentru Amaro Del (foto), care cântau în deschidere. Sunt ţiganii mei preferaţi după Kaly Jag. Până la urmă i-am ratat pentru că am ajuns prea târziu, dar n-am ratat, de fapt, mare lucru, pentru că sonorizarea a fost sub orice critică.

Dar nu pot da vina pe sunet şi pentru ce a urmat. Am auzit de multă vreme de Damian Drăghici şi n-apucasem să-l văd până acum. Mi-a lăsat o impresie proastă, de contrafacere zăngănitoare. Dacă romii ar fi avut Tezaur Flocloric sau Cântarea României, cred că toate trupele ţigăneşti ar fi ajuns să semene cu ce a făcut Damian Drăghici. Un fel de potpourri muzical, dansant şi de costume care poate fi folosit atât ca pom de iarnă, cât şi ca gladiolă, întrucât nu seamănă nici cu una, nici cu alta.

Damian Drăghici la Arenele Romane

Singurul moment remarcabil: Puya cântând “Mişcă-te” cu trupa lui Damian. N-am mai văzut până acum un rapper pe aceeaşi scenă cu o trupă de ţigani. Jos pălăria!

  1. Cristi Marin

    Inca un moment demn de luat in seama a fost la inceputul concertului. Damian (sau unul dintre ei) a spus ca mai sunt in jur de 1000 e persoane afara. Astfel, a apelat la zona vip, cei care stateau pe scaune, sa se ridice in picioare, iar organizatorii sa ia scanunele sa aiba loc si restul sa intre.
    Piedone nu a putut sa stea in picoare, asa ca s-a retras.
    Poza cu Arenele este facuta din zona unde a stat si printesa Brianna. 😉

Leave a Reply