Birdwatching

Ieri dimineaţă am fost la răsărit pe lacul din dreptul Insulei Sacalin să privim păsările. Zeci şi sute de pelicani, stârci, egrete, piciorongi, raţe sălbatice, pescăruşi şi ţigănuşi îşi făceau siesta matinală în peisajul verde-albăstriu. N-am mai văzut demult atât de multă graţie, atât de multă delicateţe, atât de mult frumos. Ce balerină desăvârşită ştie să fie egreta şi ce aristocrat tacticos pelicanul…

Păsările sunt unul dintre miracolele Deltei pe care ne-am obişnuit să le privim de aproape mai mult în albume şi în cărţi poştale. Departe de ochii noştri, păsările adevărate suferă în tăcere. Distrugerea habitatelor, vânătoarea, afectarea rutelor de migraţie – toate acestea le împuţinează an după an şi ameninţă să ne lase din ce în ce mai singuri pe planetă, cu praful nostru de puşcă şi cu albumele noastre lucitoare.

Later edit

Parlamentul e din nou gata să voteze o lege care ar permite vânătoarea în ariile protejate. APCAPBC şi Petrom strâng semnături în sprijinul unei petiţii care le cere parlamentarilor să nu voteze această lege. Din păcate eu n-am găsit pe nici unul dintre siteurile indicate altceva decât ştirea despre această campanie. Dacă voi găsiţi locul unde chiar se poate semna, daţi-mi de ştire.

  1. @elena, îmi admit imbecilitatea totală, oricât am căutat, n-am găsit pe site-ul petrom decât o ştire, niciun loc de semnat.

    @catina, mersi frumos. am semnat, în sfârşit.

  2. mhmmm…eu am zis sa nu te indrum pas cu pas pe site, ca esti barbat doar si barbatii sunt putin orgoliosi cam cand nu trebuie…:-P cred ca ar fi trebuit sa fac cum a facut Catina, sa iti trimit direct petitia on-line, dar am zis ca mai frumos ar fi fost sa cauti singur… :-)ca sa si stii cum sa ii indrumi pe altii sa semneze si ei… (ma bucur ca mi-ai raspuns, este primul raspuns direct din partea ta si apreciez asta)

Leave a Reply