Vizitatorii

Ieri seară m-am trezit în dormitor cu un greiere. Stătea nemişcat pe perete şi nu părea să ştie încotro s-o ia. Am vrut să-l iau cu mâna, dar părea foarte fragil, până la urmă l-am transportat cu blenderul (da, ştiu, dar n-aveam alt recipient transparent). Evident, după ce i-am dat drumul pe balcon, a dat să intre la loc în casă. Nu l-am primit, dar i-am dat rendez-vous la toamnă, dacă nu se-nţelege cu acritura de furnică până atunci.

De dimineaţă, mi-a ţinut companie la micul dejun un porumbel jigărit. S-a aşezat pe pervarzul fereastrei şi aproape a căzut peste cutiile mele cu ceai. Când am pus mâna pe el ca să-l pun la loc pe pervaz, era numai piele şi os. S-a mai balansat o vreme, întrebându-se, probabil, de unde venim şi încotro ne ducem, apoi şi-a luat zborul.

  1. Nu ma cunosti, dar vreau sa-ti spun un lucru care pe mine m-a impresionat. Am fost in Delta de curand. Acolo, ]ntr-un satuc, Cardon pe numele lui, am sta de vorba cu un localnic. Mihai Talpa. Era ne multumit du autoritati, de alea-alea, dar ii multumea unui singru om, adica tie, despre preocuparea fata de Delta Dunarii!

  2. Porumbeii nu intra la oricine in casa, ei de obicei se tem de amenintari, uneori insa…Cu greierele ai procedat frumos, eu ma simt vinovata pentru ca am avut de-a face cu niste insecte mai ciudate in baie, adevarati mutanti, imensi, am fost nevoita sa-i ametesc cu spray-ul special…Acum ce sa fac, I did it.
    Dar am sa ma revansez ingrijind catei si hranind pasari, de natura nu mai zic, aici stau bine, cate plante am tot plantat in ultimii ani.

  3. @elena, să ştii că şi eu m-am întrebat la început dacă e chiar greiere. şi, cum n-am un tratat de entomologie în casă, m-am uitat tot pe net. am găsit exemplare similare cu al meu aici si aici. Şi mi-am zis că, dacă şi ei au greşit, măcar sunt în bună companie.

  4. Dragos, se pare ca insecta este denumita la noi cosasul verde (in engleza “green bush cricket”) si face parte, alaturi de lacuste si greieri, din ordinul Orthoptera…
    uite aici imagini si cateva infos de pe wikipedia http://en.wikipedia.org/wiki/Bush_cricket
    sigur gasesti si vizitatorul tau nocturn aici 🙂
    oricum, eu credeam ca este lacusta, asa ca am invatat si eu cu tine cu ocazia asta 🙂

  5. dragos, se pare ca insecta aceasta se numeste in dulcea limba romaneasca “cosasul verde” si face parte, alaturi de greiere si lacusta, din ordinul Orthoptera… uite aici cateva imagini si infos de pe wikipedia http://en.wikipedia.org/wiki/Katydid
    foarte tare mi se pare explicatia denumirii cosasului verde in engleza americana (“katydid” 🙂 …
    sigur gasesti printre imaginile astea si pe vizitatorul tau nocturn… 🙂
    oricum, eu credeam ca este vorba despre lacusta, asa ca am invatat cu ocazia asta amandoi 🙂

  6. Eu am 20 de porumbei – jur. M-am trezit intr-o zi ca am 20 de pet-uri – adica ma trezesc in fiecare dimineatza le dau de mancare – stau pe pervazele de la bai – si in fiecare seara le mai dau ceva paine si le spun noapte buna.
    Ma gandisem la un moment dat sa iau pisica de la ai mei dar cred ca se imbolnaveste de nervi asa ca o las acolo.
    De ce n-ai lasat greierele(ma rog lacusta sau ce-o fi) in casa sa-ti cante?

  7. Niste aprecieri negative la adresa ta m-au facut curioasa…drept care ma pun pe cercetari. Vroiam sa vad de ce condeiul tau a putut cauza o asemenea reactie unui personaj important candva, rupt din basme in momentul actual. Nu prea am reusit sa ma lamuresc, probabil diferentele de opinie politica…Oricum reply-ul meu are ca scop o veste trista. Porumbelul care te-a vizitat a mai trait doar 3 zile din cauza unei nemiloase gripe (stai linistit, nimic periculos pentru tine). Imi pare rau sa iti dau asemenea vesti…

Leave a Reply