Îl aştept pe Blackberry Bold

ca pe moaştele sfinţilor Pafnutie şi Glagorie.

Sunt cel mai mare fanatic Apple, dar trebuie să spun lucrul ăsta: de 6 luni de când folosesc un iPhone, simt mereu nevoia să mă scuz că o fac. Mă simt ca tipul care umblă cu cea mai bună gagică din gaşcă, fără să-i pese că toată lumea ştie că e proastă ca noaptea.

Am trecut de la Balckberry la iPhone din două motive: cred în Steve Jobs şi cred că individului care a semnat designul vechilor Balckberry-uri ar trebui să i se ia licenţa de practică. Dar nici măcar Steve Jobs nu mă poate prosti în halul ăsta atât de mult timp: iPhone e cea mai mare ţeapă pe care am luat-o de la Apple. O fi gadgetul secolului, dar ca mobil de business e un ştift. Iar în timp ce eu m-am convins cu vârf şi îndesat de lucrul ăsta, Blackberry a scos pe piaţă primul model cu un design suportabil.

În România îl aduce deocamdată Orange. Abia aştept!

  1. Nu as da Blackberry pe nici un telefon Windows Mobile. Windows se misca mult prea incet in comparatie cu BB. Iar Bold-ul chiar isi merita banii. Iar display-ul este fabulos – aceeasi rezolutie ca si iPhone, doar ca pe o suprafata mai mica.

  2. – are un singur apn (daca iti vin mail-urile de la firma nu poti naviga pe net, trebuie sa schimbi manual apn-ul :))
    – nu are mms
    – nu stie copy / paste – foarte important pt un telefon business
    – nu are tastatura fizica (aici facem comparatie cu alte telefoane business)
    – iPhone este un telefon consumer cu veleitati de telefon business
    Avantajul este ca “problemele” de mai sus sunt de natura software – adica daca este vointa se pot rezolva de catre Apple…
    plusuri iPhone:
    – user interface genial
    – primul touch screen utilizabil
    – rapid (insa nu mai rapid decat Blackberry)
    – Apple
    – Steve Jobs
    Asa ca depinde de fiecare cum pune in balanta plusurile si minusurile.
    De mai bine de un an sunt utilizator de Blackberry – pearl, curve si acum ceva mai nou 🙂 de care sunt foooarte multumit.
    Intentionez sa utilizez un iPhone minim 2 saptamani sa vad daca minusurile pe care le are sunt minimizate de plusuri.

  3. Trust me, HTC Touch Pro are destule modificari la interfata si Win cat sa fie cam cel mai ok telefon de pe piata la ora actuala (fara ”cam”). Am vazut ca Bold are un proc mai puternic, dar tot nu l-as lua pentru simplul fapt ca nu suport genul ala de QWERTY. Prefer slide-ul cu taste full.

  4. dap, s-a lansat pe 10. chiar ma gandeam in ziua cand a aparut…oare bucurenci il primeste tot azi asa cum s-a livrat pentru nu stiu care sef de la nu stiu ce firma 😀

    PS: ti-am gasit cartea la ceainarie (ma apuc in seara asta).

Leave a Reply