Eşti bucureştean? Contează ce inspiri.

[liiceanu mode on] Fac şi pe această cale un apel către toţi posesorii de autoturisme să vină luni, marţi, miercuri şi joi să-şi plătească în natură taxa de poluare, plantând câte un copac pentru fiecare plin de combustibil pe care-l vor consuma săptămâna care urmează. [liiceanu mode off]

Serios, acum, oameni buni.

Daca traieşti in Bucureşti şi îţi pasă de aerul pe care-l inspiri, acum este momentul să o arăţi. Poţi da o mână de ajutor la refacerea centurii verzi a oraşului, participând în oricare dintre zilele de 17, 18, 19 sau 20 noiembrie la acţiunea de plantare organizată de MaiMultVerde în parteneriat cu RNP Romsilva, ING Asigurări de Viață și Cosmote România, din fondurile strânse la Gala Verde, sponsorizată de Cosmopolis.

Ştiu că eşti ocupat. Știu că e greu să rupi o zi din rutina cotidiană. Gândeşte-te, însă, ce înseamnă o zi faţă de zilele, lunile şi anii când vei respira un aer mai curat în oraşul tău.

Plantarea are loc în aproprierea comunei Jilava din judeţul Ilfov. Noi îţi punem la dispoziţie toate cele necesare: transport din centrul Bucureştiului (în fiecare dimineaţă, la ora 08:00, din parcarea fostului restaurant Cina) şi retur (la orele 17:00), puieţi, ustensile, echipament de protecţie, instructaj de specialitate. Asigurăm mesele de dimineaţă şi de prânz.

Tot ce ai de făcut este să ne donezi o zi de muncă şi de voie bună. Află aici cum te poţi înscrie.

Avem nevoie de tine. Noi şi Bucureştiul. Te aşteptăm!

  1. Locurile din weekend s-au ocupat primele. Avem nevoie de oameni si in cursul saptamanii pentru a putea planta suficient de mult incat sa conteze. Dupa cum se spune si in text: e doar o zi din viata ta. Una singura. Si e investita bine, credem noi.

  2. Problema este in felul urmator: eu am teren arabil chiar pe centura Bucurestiului, undeva. Si din ’90 incoa, de cand cu retrocedarea, am tot plantat pomi si copaci. Au crescut pomii, au rodit un an sau doi si cum s-au mai implinit putin la trup cum harsti, vine unul sau altul (nu conteaza etnia)si-i reteaza toamna sau iarna si-i pune pe foc. Iar eu, care i-am vazut crescind, care am mincat din poamele lor, cind vad cracile imprastiate peste tot si buturuga roscovana ramasa ca o rama ce iese din pamint, cum crezi ca ma simt? Nu insinuez ca aceasta campanie ar fi o munca inutila sau un efort facut pentru toti puturosii si amatorii de combustibil gratis, dar nu o data mi s-a intamplat ceea ce am povestit mai sus. Considera ca daca voi continua sa plantez copaci pe terenul meu, in ciuda lotrilor, sint un voluntar in plus al campaniei “conteaza ce inspiri”. Dar e important de luat in seama si problema celor care mai mult expira ce-au inspirat de la altii. Of, mama ei de viata !

  3. doresc sa merg cu voi miercuri la plantare. ma contraziceam cu cineva in privintza brazilor d craciun. sustzinea ca aia din plastic sunt mai ecologici(dseuri plastic , chiar si reciclatee, off..)!..ca tai padureaa..a cui padure o tai EU ???,zise , .. e a mea? e a lu taicameu? am ceva deakolo?.. k ! nu cumpara brad natur – pt ca nu e destul de stuffoss!!!! ia dala micu”in ghiveci si il replantezi ….ghici aici raspuns..

  4. @sinplu, înscrie-te ptr plantare pe asociatia@maimultverde.ro

    în ce priveşte brazii de crăciun, eu am acum am o opinie mai nuanţată. înainte eram complet împotriva celor naturali, altfel decât în ghiveci, dar între timp am aflat că cei puşi în vânzare de romsilva sunt rezultatul unei operaţiuni speciale de rărire, care se face oricum. desigur, rămâne problema celor puşi în vânzare la negru, dar n-aş mai face o campanie împotriva brazilor de crăciun, cum îmi propusesem mai demult.

Leave a Reply