Aruncă-te, Traiane!

Impecabil editorialul semnat de Doru Buşcu în Cotidianul de miercuri. Pentru cei care nu ştiu, Traian Răzvan Ungureanu, suporterul entuziast al tizului său de la Cotroceni, ameninţase, imediat după alegeri, că se aruncă de pe bloc dacă PD-L încheie o alianţă cu PSD.

Între timp, alianţa s-a încheiat, Traian Ungureanu, consecvent, a dat vina pe PNL, iar nişte băieţi cu umor au făcut un joc online în care promisul suicid are loc virtual.

După ce monstruoasa (şi logica, după cum s-a văzut) coaliţie s-a produs, el a continuat, fără să clipească, să-l înjure pe Tăriceanu. Ca şi cum cu Tăriceanu, cu acest neant la îndemână, începe şi se termină lumea ideilor politice şi a pârei publice, Traian s-a mulţumit, printre echimozele şi tumefacţiile provocate bietului nimeni, să nu observe că manevrele celuilalt Traian au adus PSD-ul la putere.

Dar ce zic eu la putere? L-a aşezat la masă cu obiectul pasiunii sale, imaculatul PDL.
Am căutat, în cele două-trei editoriale de după potop ale amicului Traian, un strop de dezamăgire, o fărâmă de regret, o mică mânie autoadresată – şi m-am uitat, vă asigur, în fiecare propoziţie a lui. Nimic.

(…) Aşa că, dragă Traian, aruncă-te! Nu de pe bloc, ci la picioarele cititorilor tăi, care te vor vindecat.

Sau, aruncă-te puţin asupra lui Băsescu. Dacă nu ca jurnalist cu coloana regăsită, măcar sub forma acelui papuc, pe care i l-ai tot pupat.

Citeşte tot editorialul aici.

  1. Eu mă aşteptam să facă alianţă cele două pseudo formaţiuni politice…peste tot discursul – binele omului, al mediului şi în special al României – stă interesul unui grup restrâns.

    cicloturistul din mine încă speră la un mediu mai aerisit – fără converse pe patru roţi.

Leave a Reply