Mihaiu, înlăturat de PDL-işti

20 dintre cele mai importante organizaţii neguvernamentale de mediu au trimis premierului Boc o scrisoare de susţinere a lui Liviu Mihaiu în funcţia de Guvernator al Administraţiei Rezervaţiei Biosferei “Delta Dunării”.

Între timp, am aflat că, politic, postul este alocat PD-L-ului, iar ministrul Nemirschi a semnat contre coeur demiterea, pentru a respecta algoritmul coaliţiei. În continuare, sunt foarte curios să aflu cum vor justifica, totuşi, demiterea şi cu cine s-au gândit să-l înlocuiască.

Later edit

Aflu din EvZ că cel ales să-l înlocuiască pe Mihaiu este dr Grigore Baboianu, Directorul Executiv al ARBDD şi membru PD-L. Grigore Baboianu lucrează în ARBDD încă de la înfiinţarea acestei instituţii, îl cunosc de peste cinci ani şi ar fi nedrept să spun că este o alegere nefericită. Dimpotrivă, e vorba de un specialist foarte bun în problematica Deltei, care ştie foarte bine atât situaţia din teren, cât şi problematica internaţională a Deltei.

Nu ştiu ce calităţi administrative are dr Baboianu şi cât de bine va şti să facă faţă presiunilor enorme de natură politică şi economică la care este supus Guvernatorul ARBDD, dar are cu siguranţă expertiza de specialitate care să-l recomande pentru această funcţie. Repet, dacă demiterea lui Mihaiu nu ar avea un substrat atât de transparent, numirea lui Baboianu mi s-ar părea chiar foarte bună.

Tot astăzi, ministrul Nemirschi a recunoscut că schimbarea conducerii ARBDD este una “de natură politică”.

  1. Domnule Bucurenci,

    Am inteles ca aceasta scrisoare de sustinere a lui Liviu Mihaiu ramane deschisa, dar pentru cine ? Doar pentru ONG-urile de mediu ? Noi ceilalti, romanii obisnuiti, putem sa ne spunem opinia ?

  2. avocatul diavolului.
    sa presupunem ca nu e lucru rau in principiu ca unele functii din administratie sa fie atribuite politic. se intampla peste tot. lasam acum daca functia asta e bine sau nu sa fie in aceasta oala.
    ei, in cazul asta – e ok sa fie numit un om al locului, care cunoaste bine delta, fie ea si numire politica? mai pe sleau – e mai bun baboianu decat mihaiu? let’s hope for the better.
    anecdotic, baboianu mi se pare un tip ok. nu a strambat din nas sa faca un mic comision: sa aduca la bucuresti un dvd cu master-planul pentru delta dunarii, din care truditorii la un proiect de prezentare sa extraga niste informatii. omul nu a uitat, nu s-a simtit batut la cap, nu a facut pe ocupatul (desi sunt sigur ca era).

Leave a Reply