Portret de poluator

Fotografia lui Chris Jordan ilustrează (în expoziția Running the Numbers, An American Self Portrait (2006-2007) de la New York) un portret redus la pixeli al efectelelor consumerismului american asupra mediului.

Artistul colează digital mii de fotografii ale deșeurilor produse de americani și se inspiră din statistici pentru a certifica veridicitatea imaginilor sale: două milioane de deșeuri din sticle de plastic sunt produse în doar cinci minute de populația Statelor Unite, 426 000 de telefoane mobile sunt aruncate în fiecare zi, iar 320 000 de becuri consumă ineficient electricitatea la fiecare minut.

(mersi, Şerban)

  1. Imaginile m-au umplut de dezgust. Dezgust fata de, ce grozavii suntem in stare sa “nastem” noi oamnenii. Poate pana sa le vad, nu m-am gandit, s-au n-am inteles proportiile dezastrului pe care-l producem cu atata nepasare, sau detasare. Daca au starnit asta in cativa oameni macar, inseamna ca munca artistului n-a fost in zadar si poate, doar poate, mai avem o sansa.

  2. imaginile sunt foarte graitoare.apropo de criza am gasit ce spunea Einstein:”cine depaseste criza,se depaseste pe sine fara a ramane depasit.Cine atribuie crizei esecul isi ameninta propriul talent si respecta mai mult problemele decat solutiile”

  3. ok, imaginile sunt impresionante, dar macar demonstreaza ca deseurile pot fi sortate si reciclate. de jumatate de an incerc sa aflu unde pot sa duc deseurile sortate frumos acasa – tot ce am aflat este ca voi consuma atata benzina pentru a ajunge la cel mai potrivit loc de colectare, incat efectul va fi unul insignifiant.

Leave a Reply