Număr record de voluntari la Dăbuleni

350 de voluntari MaiMultVerde s-au alăturat ieri celor peste 3,500 de voluntari locali împreună cu care au plantat 35,000 de puieţi de salcâm în solurile deşertificate de la Dăbuleni.

La sfârşitul zilei, voluntarii veniţi din Bucureşti au mai cerut două parcele în plus faţă de cât le fuseseră alocate şi au rămas până când le-au terminat şi pe acestea.

A fost cel mai mare număr de voluntari înregistrat până acum într-o singură zi în cadrul campaniei “România prinde rădăcini” şi asta dovedeşte că românilor nu le-a lipsit niciodată dorinţa de a lucra în folosul comunităţii. Ceea ce au lipsit (şi încă sunt foarte puţine) au fost oportunităţile, adică proiectele în cadrul cărora ei să poată face voluntariat.

Am spus-o şi ieri pe Realitatea, o reiau şi aici: voluntariatul nu e gratis, costurile organizării proiectelor cu voluntari sunt foarte ridicate. Şi încă nu ne permitem să le cerem, ca în Germania, voluntarilor să-şi acopere singuri aceste costuri.

De implicarea generoasă a unor sponsori depinde şi continuitatea programului “România prinde rădăcini” şi a programelor similare pe care le desfăşurăm la MaiMultVerde. În absenţa acestor finanţări, ne vom confrunta cu situaţia ridicolă în care vom avea prea mulţi voluntari şi prea puţini arbori de plantat.

Până acum, aproape toţi sponsorii programelor noastre au fost din Bucureşti. Am văzut ieri la Dăbuleni patriotismul local în acţiune: numărul impresionant de voluntari s-a datorat şi acestui orgoliul local. E timpul să vedem acest orgoliu manifestându-se şi prin intermediul sponsorizărilor. Dragi oameni de afaceri olteni, moldoveni, constănţeni, ardeleni, bănăţeni, acum e momentul să ne arătaţi ce puteţi: aşteptăm provincia!

România prinde rădăcini” este o campanie Realitatea TV susținută de Petrom, cu sprijinul MaiMultVerde și în parteneriat cu RNP Romsilva, care are ca scop replantarea pădurilor românești din zonele afectate de inundațiile din iulie 2008 sau care sunt ameninţate de deşertificare.

  1. Este absolut uimitor, intr-un sens cat se poate de bun faptul ca atatia oameni s-au unit, chiar daca asa cum insinueaza V.Vicos, nu stiau pentru ce anume se planteaza. Scopul scuza mijloacele si orice trebuie facut pentru salvarea mediului. Felicitari pentru reusita. La cat mai multe inainte!

  2. Asa, de curiozitate, au fost voluntari ca si la Ialomita? Ca acolo multi au fost “voluntari cu forta”, obligati de liderii judetului sa vina la plantat de copaci.
    Am crezut ca astfel de practici au murit odata cu nea Nicu. Se pare ca nu. Si-astfel Realitatea TV, Petrom, MaiMultVerde, RNPRomsilva sunt noii promotori ai comunismului si al luatului de oameni de-acasa cu japca pentru preamarirea statului.

    Bullshit…

  3. @Andrei

    Toti voluntarii adusi de MaiMultVerde, Petrom si Realitatea TV in campania Romania prinde radacini au venit din proprie initiativa la plantari, in urma anunturilor de recrutare externa (in cazul MaiMultVerde) sau interna (in cazul celorlalte institutii). Nu putem controla ce se intampla la nivel local, dar putem garanta pentru faptul ca noi, partenerii care am initiat si care implementam acest program, ne bazam pe contributia voluntara a celor care vor sa ajute, nu pe oameni veniti din obligatie.

  4. @lamya777
    sunt de acord ca-i nevoie de astfel de actiuni pentru a face din nou ROMANIA VERDE, dar sa iei oamenii asa cu forta (daca ne uitam la mesajul lui andrei lucrurile asa apar) nu stiu la ce solutie poate duce, la una de compromis mai degraba.

  5. @Miruna

    Ma faci nebun? Tatal meu este unul dintre acei “voluntari” luati cu japca de-acasa. La fel si colegii lui.

    Nu i-a luat nici Realitatea TV nici Petrom nici MaiMultVerde i-au luat partenerii alesi de Realitatea TV, Petrom, MaiMultVerde ca sa “dea bine” pe sticla in fata natiunii. Este EXACT ca pe vremea lui Ceausescu. Iar voi ajutati la promovarea unor astfel de comportamente.

    V-am admirat si-am admirat imens programul asta. Am fost si voluntar la o actiune. Acum, dupa ce tatal meu si colegii lui au fost fortati Duminica dimineata sa se trezeasca sa vina sa faca pe voluntarii imi este lehamite de tot ce inseamna programul asta.

    Pentru mine “Romania prinde radacini” reprezinta doar o campanie de publicitate pentru toti partenerii.

    Am zis…

  6. Andrei, nu stiu ce anume din raspunsul meu sugereaza ca te-as face nebun. Ti-am explicat cum stau lucrurile cu recrutarea voluntarilor la noi si la partenerii nostri. Ce descrii tu este o practica de care ne disociem.

    Te rugam sa ne dai mai multe detalii despre ce
    s-a intamplat, pentru a putea investiga cine se face responsabil de acest lucru.

    Daca ai o ezitare sa-mi raspunzi pe blog, adresa mea de email – miruna dot cugler at maimultverde dot ro – iti sta la dispozitie. Te asigur ca informatiile pe care ni le vei furniza vor fi confidentiale, interesul nostru este sa identificam cauza problemei si sa o rezolvam.

  7. Spunea cineva mai sus ca tatal sau a fost luat “cu japca” de acasa duminica dimineata, ca pe vremea comunistilor, de parca a fost dus la cine stie ce munci istovitoare…
    Majoritatea oamenilor care au fost luati “cu japca” nici nu s-au omorat cu plantatul pomilor, am fost acolo in calitate de voluntar MMV si m-am convins ca, exact ca la Suditi, Ialomita, se faceau ca planteaza numai cand se intorceau camerele de la Realitatea spre ei…
    Probabil ca este si o chestie de publicitate la mijloc toata aceasta campanie (cum bine spunea cineva mai sus, scopul scuza mijloacele, so, cui ii mai pasa???), dar chiar nu mi se pare corect ca anumite lucruri sa fie imputate cu atata staruinta cand, de fapt, cei in cauza nu au decat un singur motiv intemeiat sa se planga, si acela ca au fost treziti mai dimineata ca de obicei in ziua de Duminica…
    Nu vreau sa generalizez acum, as putea spune mai multe “din culisele” organizarii (deficitara, ce-i drept, tocmai din cauza “voluntarilor” locali), dar nu are rost aici, pentru ca am vazut ca cei de la MMV, in frunte cu Ionut si Doru, care s-au ocupat de noi, au facut tot ce se putea ca sa ne fie mai bine… si chiar am avut spor, fara pic de chef de a ne opri din plantat chiar si cand ceilalti plecasera deja de mult timp-semn ca mai vroiam parcele;))

  8. Mi se pare grozav! Incredibil numarul voluntarilor..Poate au fost atatia oameni si pentru ca, pe langa scopul nobil, in fond, socializezi,faci miscare, poti sa agati, iti mai gasesti un iubit…

  9. @cincin

    Ti se intampla sa si taci din gura atunci cand nu sti despre ce vorbesti?

    Ca sa-ti dau ceva detalii: celor de la drumuri judetene li s-au alocat 2 parcele, nu una.

    Si ca sa nu mai comentezi despre trezit Duminica dimineata, afla ca acolo, la Regia de Drumuri Judetene se munceste in timpul sezonului de la 7:30 pana la 17:30 – 18:00, inclusiv Sambata. Si tot la Regia de Drumuri Judetene, pe timp de sezon, acei oameni fortati sa fie “voluntari” NU AU CONCEDIU DE ODIHNA, LI SE REFUZA!

    Si-ai sa-mi zici ca nu a inceput sezonul. E bine, a inceput, din luna Februarie. Se repara utilaje si echipamente si se aduna stocurile de materiale. Si sambata.

    Ei? Cum este? Daca nu cunosti toata povestea intai asculta si apoi vorbeste!

  10. Atat voluntarii cat si populatia sunt manipulati cinic de domnul Tatulici. Chiar nimeni nu vede ca se face propaganda ministrului mediului, care nu are nici o treaba privind fondul forestier, precum si concernului Petrom OMV, cel mai mare poluator (ireversibil) pe mii de hectare din padurile Romaniei?
    Stiati ca la cativa kilometri de circul mediatic “Realitatea TV” inspectoratul teritorial silvic Ramnicu Valcea a asigurat plantarea a peste 2600 de hectare? Dar pe tacute. Stiati ca domnul Tatulicia stia despre asta? Dar a tacut.

Leave a Reply