Iaşiul bate tot

6,500 de voluntari au plantat aproape 40,000 de puieți de pin, salcâm și sălcioară pe suprafața de 8 ha a unui teren despădurit, la ieșirea din municipiul Iași, spre localitatea Sculeni. Pe 27 martie, ”România prinde rădăcini” a înregistrat la Iași cel mai mare număr de voluntari și puieți plantați într-o zi de campanie.

”România prinde rădăcini” este o campanie Realitatea TV susținută de Petrom, cu sprijinul MaiMultVerde și în parteneriat cu RNP Romsilva, care are ca scop replantarea pădurilor românești din zonele afectate de inundațiile din iulie 2008 sau care sunt ameninţate de deşertificare.

  1. @Dan in primii doi ani, campania ‘Romania prinde radacini’si-a propus sa reimpadureasca zone grav afectate de inundatiile din iulie 2008 si a vizat zona Moldovei, al carei profil corespunde in mod special obiectivelor campaniei. Anul acesta am reimpadurit si in Oltenia – zona afectata de fenomenul de desertificare, iar in urmatorii trei ani organizatorii se vor concentra si asupra altor zone despadurite. Nord-vestul tarii reprezinta o zona importanta si e foarte probabil ca ea sa fie vizata in anii urmatori la ‘Romania prinde radacini’.
    Daca vrei sa initiezi actiuni de protectia mediului in zona in care locuiesti, poti sa o faci de pe platforma de voluntariat MaiMultVerde (http://maimultverde.ro/register), unde poti propune actiuni ecologice la care te vom ajuta> http://maimultverde.ro/actions/create

  2. pai in Dabuleni au fost in jur de 3.500 voluntari si au plantat 35.000 puieti…,cum adica Iasiul bate tot ? 🙂 :)ca ar fi trebuit sa planteze dublu 🙂
    oricum ma bucur sa aud asta…chiar ma bucur!!!!!!!!!!!!!!

  3. Inseamna că Iaşiul a fost mai eficient nu? La mobilizare voluntari, cel putin. Cu atat merita felicitări. Sa nu uitam ca pe acolo “Nu dau turcii!”

Leave a Reply