Se infuzează aceeaşi cantitate de ceai ca pentru o ceaşcă obişnuită în jumătate de ceaşcă (125 ml). După ce se scoate ceaiul se adaugă 8 cuburi de gheaţă. Când cuburile s-au topit, ice tea-ul e gata.
Am învăţat asta de la Demmers TeeHaus de pe Academiei, un mic paradis pentru iubitorii de ceai.
Sau se pune cantitatea de ceai pentru cate cesti vrei tu la cantitatea de apa (plata si rece) respectiva (poti sa-l faci intr-un ceainic de un litru de ex.) si se lasa la infuzat cel putin jumatate de ora. Dureaza mai mult (durata ideala pentru un ceai perfect infuzat este de maxim doua ore), dar poti face o cantitate mai mare si este mai simplu.
Am invatat asta (sic!) in C’Arthe de pe C.A. Rosetti colt cu J.L. Calderon (pe langa Gradina Icoanei), o ceainarie-librarie frantuzeasca, cu ceaiuri Palais du The si niste dulceturi de ceai nemaipomenite! (Se redeschide in septembrie din cate am inteles.)
🙂
te rog foarte mult schimba adresa (Roxy’s blog) de la blogroll cu http://roxy-guzzy.info /multumesc mult
…si astfel scapi de E-urile si de chimicalele din produsele de genul Nestea sau Lipton.
Parerea mea este ca oamenii ar trebui sa aiba acces la mai multe informatii (si ma refer la cei care habar nu au ca absolut toate produsele chimice au un geaman naturist).
Anumite produse naturiste sunt si mai ieftine, pe langa faptul ca sunt si extrem de benefice… insa deja intru in alte discutii.
@roxy, done.
C’arthe s-a redeschis, iar pe data de 26 septembrie, ora 18:00, ne asteapta cu “Un petit atelier d’écriture’’.De vis loc…