Istorie în ramă de termopan

La Castelul Huniazilor din Hunedoara, o restaurare îndoielnică îşi bate joc de monumentul istoric. Autorii au înlocuit ţigla veche cu ţiglă din plastic, au instalat nişte vitralii mizerabile în golurile ferestrelor şi s-au apucat să recreeze o scenografie medievală ieftină în Sala Dietei. Edificiul gotic de secol XV arată acum ca o butaforie de festival medieval. Mai lipsesc beţivii şi concertele rock.

  1. Aici s-ar putea sa fie si vina producatorilor de tigla. Daca oamenii produc numai tigla din aia, ce vrem noi, acum?

    Pe de alta parte, castelul Huniazilor cred ca nu a fost prea pretuit niciodata in epoca moderna. Au construit combinatul chiar in jurul lui, iar acum e inconjurat de fiare vechi si ruine. 🙁 Arata foarte dezolant.

  2. Wow!…CHiar nu se poate recupera numic din vechea tigla? Familia mea a reconditionat de curand casa parinteasca si cea mai buna treaba pe care am facut-o a fost sa pastram tigla originala (dupa ce am sortat-o, curatat-o). Sfatul meu ORICE TIGLA MERITA PASTRATA.

  3. si de ce sa nu se tina concerte rock acolo? sau de jazz sau muzica medievala? sau teatru,poezie,etc?rice manifestare culturala,mai ales int-o locatie atat de impresioananta precum castelul hunianzilor capata valente deosedbite.

Leave a Reply