Dans comunitar

pasareadefocCând am povestit despre trupa Biluna şi Centrul Comunitar Rahova-Uranus, spuneam că este, după ştiinţa mea, singurul caz de artă sociala autentică din România.

M-am bucurat să aflu între timp că m-am înşelat. Un proiect la fel de interesant şi de o cu totul altă amploare desfăşoară Asociaţia Jungen Rumänen eine Chance! împreună cu soţia fostului ambasador al Germaniei la Bucureşti, Monique Gruber:

100 de tineri din toate mediile sociale – orfani, copii din familii instarite, persoane cu deficiente de auz sau locomotorii, vor realiza spectacolul de dans contemporan Pasarea de Foc, pe muzica lui Igor Stravinski, si il vor prezenta pe scena la Bucuresti si la Sibiu.

Artistii, cu varste cuprinse intre 11 si 22 de ani, fara experienta in arta dansului, fara calitati fizice deosebite, se vor antrena timp de o luna, sub indrumarea coregrafilor Royston Maldoom (Marea Britanie) si Josef Eder (Germania). Dansul comunitar valorifica diversitatea participantilor, identifica un loc potrivit pentru fiecare, un rol egal ca importanta cu al tuturor celorlalti, demonstrand ca in arta, ca si in societate, contributia fiecarui om are valoare atunci cand i se ofera o sansa.

Repetiţiile au început pe 3 august, iar spectacolul are loc pe 5 septembrie la ora 20 la Sala Mare a Teatrului Naţional şi pe 9 septembrie 2009 la Sibiu. Eu sigur îmi iau bilet pentru reprezentaţia de la Bucureşti. Veniţi care puteţi!

Leave a Reply