1. Mie altceva mi se pare amuzant. Ca azi ONU tocmai a aprobat prelungirea sederii fortelor armate ale NATO in Afganistan cu inca un an, iar comandantul trupelor americane in Afganistan i-a cerut lui Obama suplimentarea fortelor cu 40.000 de soldati. Acum, ca Nobel-ist pentru Pace, Obama ce-ar trebui sa zica? :-))) Si nu doar in cazul asta, ci in cazul oricaror trimiteri de forte armate oriunde, oricand atata vreme cat va fi presedinte. That’s funny!

  2. daaa
    bravo lui !
    a fost un mesaj adresat si poporului american paranoid si dispus sa finantzeze razboaie.

    pe urma a fost o palma la adresa (neo)conservatorilor si republicanilor .

    in final .. a fost un gest care incurajeaza antirasismul .

    ..si poate .. un gest prin care poporul american este “obligat” sa se angajeze mai intens in dialogul pentru pace si pro multicultura !

  3. Clar este o chestie de PR. PR politic si economico-financiar. Americanii au nevoie de o imagine buna pentru a stabiliza economia, pentru a creste increderea publicului etc. Care ar fi cea mai mare recunoastere la nivel mondial daca nu acest premiu?

  4. Parerea mea ar fi ca premiul Nobel nu l-a primit omul/politicianul Obama, ci “conceptul de Obama”: adica ideea ca mai poti, si in ziua de azi, sa votezi un politician pentru ca iti place de el si de ce zice el, nu pentru ca ti-e frica de anumite chestii; ca discursul politic poate fi si despre valori, nu doar despre temeri si exploatarea lor pana la refuz; ca distributia traditionala a puterii (aia gen: cu cat eti mai cinic cu atat ai mai mari sanse, si mai tre’ sa te potrivesti si in profilul de: alb, protestant, blablabla pentru ca aia au avut puterea pana acum) nu e chiar asa de batuta in cuie. Nu e atat de mult premiul lui Obama, cat al sustinatorilor lui si al unui anumit curent de gandire care si l-a ales ca simbol.

Leave a Reply