Gurmanzilor, ajutaţi-mă! De unde fac rost de nişte brânză de coşuleţ şi de alte brânzeturi româneşti speciale fără să trag o fugă până în pasul Rucăr-Bran? Trag o fugă mai aproape dacă e musai, dar nici chiar aşa departe. Apoi, ştiţi vreo specialitate de brânză bine împuţită (apud Păstorel) făcută în România, nu în Franţia ori aiurea?
Branza de Nasal. In Carrefour si cateodata Billa. Mai imputita decat o branza frantuzeasca nu stiu daca e, dar mai buna, cu siguranta!
Da, brânza de Năsal e o idee, e maturată în peştera de la Ţaga. E un produs românesc, bine împuţit, asta e clar. 🙂
La Târgul Ţăranului, branza de Criţ
incearca pe la targul taranului, cel putin cel de langa piata de flori (zona uranus-rahova): cas, branza de burduf, branza in scoarta de brad, cas/cascaval afumat… yummy 🙂
poate te faci si cu un cosulet de rachita p-acolo
In piata Drumul Taberei (Moghioros) este o hala de branzeturi unde vin ciobani din zona Sibiului. Este foarte buna!!!
Da, Nasal-ul…dar vad ca a mai fost mentionat. In rest, da si la Targul Taranului in fiecare week-end…dar cred ca si pe asta o stiai ;).
Branza in cosulet am vazut la MegaImage pe 1 Mai, e drept, la un pret aberant!
Este un magazin cu branzeturi autentice aproape de Mall Vitan. Mergi pe straduta care leaga casa de pensii de mall vitan si e undeva pe dreapta.
mulţumesc tuturor pentru sugestii, încep să cred că România brânzeturilor e mai mândră chiar şi decât o bănuiam.
Piata Floreasca. Intri in piata si in coltul drept al pietei sunt niste tipe care vand branza adusa din Sibiu. Eu prefer branza de capra sau de oaie, dar gasesti si branza in coaja de brad si altele. Si sunt la pretul la care e hochland in supermarketuri. Dar nu se compara. Asta e mult mai buna. Trust me
M-a amuzat postul, de fapt modul cum ai scris:D! Si, a fost si interesant datorita raspunsurilor date…Mi-am luat si eu notite:D!
in piata de weekend din fata academiei militare sunt 2 doamne care aduc niste branzaturi geniale 🙂
sau alternativ, Nelutu din piata Moghioros, sunt client vechi 🙂
In fata mallului din Baneasa sunt mai multe tarabe cu produse identice celor de pe rucar-bran
bineinteles, Năsal… Şi a mai apărut şi brânza de capră Colina. Mie mi se pare o copie dupa reţetele franţuzeşti de larg consum.
La nivel “artizanal”, câteva magazine bio aduc brânză de burduf frecată cu legume, făcută de Ferma Ţupa. Merită o încercare.
am o antrebare daca stie careva ce branza afumata romaneasca stiti . find afumata are pe ia ramas de la afumat de la lemn depunere de la afumat. daca stie careva si cum se cheama.am fost antrebat de o persoana straina care a fost an vacanta an romania va multumesc