Prinţesa speranţei

Cei care o iubim pe Marina Sturdza, prinţesa despre care v-am mai povestit în alte rânduri, un om care trăieşte pentru a-i ajuta pe ceilalţi, am învăţat săptămânile acestea o nouă lecţie de viaţă, mai preţioasă poate decât tot ce ne-a dăruit până acum prinţesa Sturdza. Despre ce este vorba, aflaţi din materialul realizat de Alex Dima pentru ProTV şi difuzat ieri de Ziua Naţională:

Câteva zile după grozăvie, încă nu-mi revenisem şi încercam să citesc în ea un sens ascuns, un rost. “Un accident de viaţă”, mi-a spus Marina, “nimic altceva”. Şi a continuat să-mi povestească cum s-a gândit să rezolve problema socială căreia ea însăşi i-a căzut victimă, cu acelaşi zâmbet, aceeaşi energie, acelaşi optimism cu care s-a obişnuit să îndrepte răul şi să aducă binele în vieţile celorlalţi.

Întreba ieri Cosmin ce motive de mândrie naţională găsim. Eu am găsit unul: sunt mândru că sunt conaţional cu un om ca Marina Sturdza.

  1. Ireal ce i s-a intamplat. Dar nu ma surprinde ca continua si va continua sa lupte pentru cauzele pe care le sustine in Romania. E un model si ma bucur ca ProTV alege sa promoveze astfel de oameni.

  2. Te intrebi de unde atata daruire?
    Probabil ca printesa trebuia sa fie incercata in acest fel pentru a intari in mintea tuturor, un model de viata.
    Da, cu cei ca ei avem toate motivele sa ne mandrim.

    Traiesc o coincidenta nefericita, a aniversarii Zilei nationale in plina campanie electorala.
    Dar cum altfel as fi putut sa fiu mai dezgustată de mizeria politica?

  3. Am văzut şi eu materialul şi nu mi-a venit să cred. Nu pentru că a fost agresată, ci pentru că agresorii erau 2 copii bucuroşi să facă asta.

    Astea sunt momentele care mă fac să cred că într-adevar vine sfârşitul lumii… Şi de multe ori îmi doresc să vină: sfărşitul lumiii ăsteia, în care oamenii ca Marina Sturdza sunt o exceptie minunată. Şi visez ca din cenuşa lumii ăsteia, apuse, să contribuim la construirea uneia în care oamenii ca Marina sunt regula.

    Fie ca bunătatea şi optimismul acestor oameni să rămână mereu vii… ca nişte stele licărind pe o boltă, din păcate, tot mai în ceaţă.

  4. Multumesc mult caci numai la tine am mai regasit filmuletul. Pe site-ul Pro TV e imposibil sa gasesti ceva. Un subiect emotionant ce nu a fost mediatizat aproape deloc inafara de Alex Dima, Pro TV si de cativa ca tine. FELICITARI!

Leave a Reply