Anunţ umanitar

atinge

In cadrul Institutului Clinic Fundeni, isi desfasoara activitatea sectia de Pediatrie (cea mai mare din tara) unde se trateaza copii diagnosticati cu leucemii, limfoame, copii care fac dializa, copii cu talasemie, copii cu hepatite cronice. Anual sunt inregistrate peste 5.000 de internari, iar aria de acoperire este toata suprafata Romaniei. Dupa fiecare cura citostatica, copiii fac aplazie medulara (starea de sanatate se inrautateste, ei fiind mai predispusi la infectii).

Pentru a interveni prompt, medicii trebuie sa dispuna de logistica necesara. Un aparat echograf ar asigura o mai buna functionare a sectiei de Pediatrie unde sunt tratati copiii cu aceste afectiuni. Acest aparat este esential pentru decelarea modificarilor aparute la nivelul ficatului, rinichiului sau al altor organe importante. Daca aceste modificari nu sunt descoperite la timp, multe vieti sunt curmate.

:: află aici cum poţi contribui pentru ca secţia de Pediatrie de la Fundeni să poată achiziţiona acest echograf, atât de necesar.

  1. incredibil ca nu exista un aparat echograf la Pediatria din Fundeni. Se apeleaza probabil la aparatura spitalului si astfel se intarzie efectuarea analizelor prin programare si asteptare la rand. Trist, intr-adevar. Nu mai intreb nici de managerul spitalullui nici de banii alocati de M.S. 😛

  2. Buna Gabi,
    In mod teoretic exista. Are vreo 20 de ani si este inchis intr-o camera, nu mai functioneaza. Ca sa fie consultat cu ecograful, un copil trebuie transportat la sectiile de adulti – hazard din toate punctele de vedere.
    Medicii palpeaza copiii ca sa ii consulte si sa vada ce modificari au survenit in urma chimioterapiei.
    Catalina, membra MAME

Leave a Reply