Istoria mentalităţilor pe verticală

Azi la curs, într-o pauză.

Tache: Eu îi spun mereu unui prieten, care are aceeaşi înălţime cu mine: Noi avem noroc că ne-am născut în secolul 20. Îţi dai seama cam ce se-alegea de noi dacă ne năşteam în Evul Mediu? În secolul 20, s-au schimbat lucrurile. Toţi dictatorii au fost mici de statură. Asta pe mine mă motivează pentru că ştiu că pot depăşi această piedică, dacă-mi propun cu adevărat.

Mache: Adică, dacă te strădui, poţi deveni şi tu dictator.

Tache: Da, de ce nu? Uită-te la Băsescu, nici el nu e foarte înalt.

Mache: Ei, da’ nu e nici scund. Şi nici dictator. Îmi vine uite, pân-aici (arată spre umăr).

Lache: Cine, Boc?

Mache: Nu, pe Boc nu l-am văzut în viaţa mea.

Tache: Păi nici n-aveai cum. E-atât de mic că nici nu l-ai văzut.

Lache: Când apare la televizor, la conferinţele de presă, îl acoperă crawl-ul.

Mache: Nu-i frumos….

  1. în contextul ăsta, cred că poţi să zici burtieră în loc de crawl, că nu face nicio diferenţă. dar ele nu-s unul şi acelaşi lucru: burtiera e elementul grafic pe care apare numele vorbitorului la tv, crawl-ul e banda aia din josul ecranului pe care curg ştiri sau cifre.

  2. Cum le stiu Tache, Lache si Mache pe toate.. Asa, in spiritul lui Caragiale, cu moftangii si masuratori.
    Trist este ca probabil o sa ne alegem conducatorii direct dupa inaltime pentru ca alte criterii oricum nu ne mai sunt de folos.

  3. Asa e romanasul nostru, exact ca si Tache, Lache si alti asemenea, e lider innascut stie mereu ce trebuie sa faca si ii ia mereu la misto pe aia de sus, care sunt mereu si neconditionat incapabili.

  4. Ok, chiar nu stiam diferenta, crawl versus burtiera. Pentru Petra, ironiile ne raman la adresa celor care ne conduc asa de prost. Din pacate masurile pe care un PM sau un servitor al poporului le adopta, ne afecteaza foarte mult, asa ca raspundem si noi cum putem, o ironie, un miting de protest, etc.

Leave a Reply