Am întâlnit şi taximetrişti fericiţi

Sâmbătă seară, înainte să urc într-un taxi, observ pe locul soacrei un roman de James Clavell.

“Aha! Citim James Clavell?”, încep eu o conversaţie.

“N-avem încotro”, vine răspunsul şugubăţ.

“Cum adică?”, mă fac eu că nu pricep.

“Păi dacă n-am găsit Libertatea…”

  1. App de carti ,Dragos …. Te-am mai intrebat candva ce mi-ai recomanda sa citesc …spune-mi ceva titluri de carti interesante si savuroase ,te rog ! O primavara parfumata ca a mea ,sa ai !

  2. Nu, faza e clara dupa mine: omul nu a gasit Libertatea la chiosc si a cumparat in loc Adevarul, ziar care se distribuie joi impreuna cu o carte. Saracul om s-a trezit astfel cu “una bucata de cultura” in masina, fara sa vrea.Oricum ramane dilema intelectualului care citeste intamplarea lui Dragos: oare de ce o fi dat omul acela 11 lei pe ziar + carte, cand putea sa isi cumpere Cancan sau Click ?! Intrebare retorica totusi 🙂

  3. Ce sa faca omul, trebuie sa-si castige banii din ceva. Asta nu inseamna ca trebuie sa renunte la preocuparile avute pana la momentul disponibilizarii. E si trist. E si din viata. Asta ne ajuta sa fim mai atenti la idei preconcepute. Gen, e taximetrist, bea cafea, citeste click, iti face turul orasului daca te simte strain (de tara sau de oras) si te baga in spaima cu stilul periculos de condus.

Leave a Reply