Hai la Parlament!

Andreea Marin Banica Viata dupa Colectare MaiMultVerderMâine merg împreună cu MaiMultVerde şi cu Andreea Marin Bănică la Palatul Parlamentului să le vorbim deputaţilor şi senatorilor despre problematica deşeurilor şi despre colectarea selectivă.

Întâlnirea este găzduită de Sulfina Barbu, preşedintele Comisiei pentru Administraţie Publică, Amenajarea Teritoriului şi Echilibru Ecologic, începe la ora 11.45 la Palatul Parlamentului, Sala Spiru Haret şi durează 2 ore.

A doua parte a întâlnirii este dedicată dezbaterilor între cei prezenţi. Dacă vreţi să le spuneţi în mod direct aleşilor voştri ce părere aveţi despre colectarea selectivă, vă puteţi anunţa participarea pe adresa de e-mail miruna.ralea@maimultverde.ro (precizaţi numele complet, seria şi numărul Cărţii de Identitate). Veţi primi o confirmare până cel târziu mâine la prima oră.

:: evenimentul face parte din proiectul Viaţa după colectare, realizat de MaiMultVerde şi Coca-Cola HBC România în parteneriat cu EcoRom Ambalaje şi Neogen.

  1. a propos de poza cu andreea marin de mai sus, vreau sa spun ca mi se par absolut hidoase ”butoaiele” alea pentru reciclare selectiva. si pe deasupra amplasate si in mijlocul trotuarelor, de zici ca arata a munti de gunoaie, nu a ceva ecologic.

    p.s. am vazut recent o situatie tragi-comica: un angajat al unei societati de salubritate a descarcat toate cele 3 butoaie (reciclate selectiv!) in acelasi container.

  2. @bogdan t: a fost lansat acum un program, am citit zilele astea – pe EVZ parca – de ridicare a ceea ce noi colectam selectiv cu niste remorci transparente, incat sa vada lumea ca nu sunt ameestecate. E posibil ca scena vazuta de tine sa fi fost inainte sau … or avea sectiuni in interiorul remorcilor alora? Mereu m-am intrebat. Si nu vad de ce e asa problema containerele si cum arata. Mie mi se par ok, doar ca nu suntem obisnuiti cu ee :-))
    In orice caz, mi-ar fi placut sa ajung la intalnire, dar jobul …
    Pot totusi sa imi exprim parerea, poate va fi folosita la intalnire si asa ajut si eu putin: cred ca in momentul de fata sunt cateva lucruri care ar trebui facute legat de colectarea selectiva:
    – dezvoltarea si extinderea sistemului de colectare selectiva, ca poate unele persoane vor sa duca la containerele speciale, dar nu le au la indemana
    – dezvoltarea unui sistem de amenzi pentru toti participantii la acest lant trofic al colectarii: daca oamenii nu duc la container, ci arunca pe jos – un anumit tip de amenda; daca cei ce trebuie sa ridice gunoiul nu il ridica in mod corect – un anumit tip de amenda samd. Experienta ne spune ca desi e mai dur, e spre binele nostru … pe ideea de “tough love”
    – implicarea statului si administratiilor locale in sustinerea acestui sistem, ca altfel e greu in Romania. Fara suparare si cu tot patriotismul, dar chiar nu se poate institui un sistem civilizat de colectare selectiva daca nu implici statul.
    – desfasurarea unor campanii ample de educare in scoli, dar ceva oficial si generalizat, nu implementat pe ici pe colo.
    Cam atat momentan.

  3. Total de acord cu Ioana. Am fost prin mai multe tari in ultimii ani si sistemul asta functioneaza foarte bine, dar statul sustine prin legislatie implementarea sistemului, altfel sunt intentii bune carora oricine le poate rade in fata.

  4. doamna din poza ar fi trebuit sa turteasca peturile inainte de a le baga-n container. ar incape mai multe sticle astfel, iar masina care ridica gunoiul ar putea face mai putine drumuri – deci polua mai putin. in unele tari iti iei amenda daca nu faci chestia asta.

Leave a Reply