Aleargă pentru piste de biciclete!

A cincea ediție a crosului Petrom are loc duminică, 26 septembrie, în jurul Palatului Parlamentului, startul fiind fixat pentru ora 11:00. Înscrierile au loc în Piața Constituției începând cu ora 8:30.

În urma ultimelor două ediții, Petrom a construit câte un metru de pistă de biciclete pentru fiecare alergător. S-a ajuns până la 4,200 de metri, iar compania va prelungi pista de biciclete în urma ediției de anul acesta. Anul acesta, evenimentul va fi asezonat cu demonstrații artistice de escaladă, baschet, freestyle football, kangoo jumps şi rolling balls.

Între cadouri se numără biciclete, intrări la cluburi de fitness şi rachete de tenis. Dar adevăratul premiu sunt metrii de pistă care vor fi construiţi pentru fiecare alergător. Eu am fost anul trecut la cros şi merg şi anul acesta.

  1. scopul e nobil, dar pistele de biciclete existente sunt, în majoritate, impracticabile, fie pentru că se parchează pe ele, fie pentru că pietonii nu le respectă – pe de altă parte, în unele cazuri e explicabil, pentru că pistele de biciclete ocupă mare parte din trotuar, astfel încât pietonii nu pot circula pe două sensuri, cum ar fi normal…

    aşa că cred că ar fi mai importantă nu atât construirea de noi piste, cât “popularizarea” celor existente şi eventual găsirea de soluţii pentru conflictul cu trotuarul destinat pietonilor.
    eu aş face pistele de biciclete la marginea primei benzi a drumului, pentru că oricum pe prima bandă în oraş nu se circulă cu o viteză net superioară bicicletelor şi pentru că oricum cei care folosesc bicicleta zilnic nu merg pe benzile de biciclete de pe trotuar, ci tot pe extremitatea dreaptă a primei benzi.

Leave a Reply