Ziua în care maşinile stau şi noi ne deplasăm pe lângă ele

(le mulţumesc de pe acum colegilor de la Click, CanCan şi Libertatea dacă vor prelua ştirea)

Este vorba despre 22 septembrie, ultima zi din Săptămâna Europeană a Mobilității, o campanie prin care se dorește orientarea autorităților către proiecte de îmbunătățire a calității vieții urbane.

În caz că vi se pare că în trafic sunt pur şi simplu prea multe mașini, este posibil ca această impresie să se datoreze faptului că sunt peste 1,300,000 de maşini pe străzile, pe trotuarele, pe trecerile de pietoni, pe pistele pentru biciclişti, peste refugiile de tramvai, în staţiile de autobuz şi în parcările Bucureștiului (numai în staţiile de metrou n-au intrat încă, Domnul fie lăudat!).

Aşadar, dacă vrei să petreci o zi fără mașini, atunci fă iute rost de o bicicletă. Dacă nu ai una deja, nu o lua pe a unui prieten, mai bine închiriază una și veniți amândoi. E nevoie de cât mai mulți dintre noi la ora 18.30, pe 22 septembrie, în Parcul Tineretului, intrarea de lângă liceul Șincai, de unde va începe un traseu surpriză.

Se respectă regulile de circulație, nu se blochează străzi, nu enervăm pe nimeni, mergem cu 15 km/h, ca să putem admira peisajul și să putem fi admirați de șoferii de azi care vor fi bicicliștii de mâine. Dacă există minori printre noi, trebuie să fie şi un părinte alături de fiecare dintre ei. Luați-vă buna dispoziție la voi și hai să facem mașinile să tacă pentru o zi!

  1. Culmea este ca dumneavoastra domnule Bucurenci sunteti si sofer. Uneori va exprimati de ca si cum nu ati conduce deloc masina prin Bucuresti, de ca si cum ceilalti sunt de vina cu o excludere evidenta a propriei persoane. E ridicol. Mai bine iau de la un amic o bicicleta, de ce sa dau bani, de ce ar dori un om sa dea bani daca ar putea lua gratis ceva??? In fine, manipularea are uneori aspecte inimaginabile…

  2. Citesc de vreo luna si umpic blogul , am 16 ani si domnule Pazvante cu tot respectul cuvenit , nu stiu ce varsta ai dar chiar nu iti dai seama cat bine a facut domnul Bucurenci? Intradevar conduce , dar sunt foarte putini cei ce nu conduc si pentru a ajunge la timp la nenumaratele evenimente la care trebuie sa fie prezent cred ca iti dai seama de ce conduce. Pe zi ce trece este din ce in ce mai promovat si totul probabil a inceput de la o idee , eu sincer am numai respect pentru domnul Bucurenci , nu o lua in nume de rau … dar mi se pare ca face mai mult bine decat rau.

  3. Pazvante, lucrezi cumva la vreun ziar de scandal? Dragos a zis: nu imprumuta de la un prieten bicicleta, inchiriaza una SI VENITI AMANDOI!.
    tu ai inteles: nu lua moca de la un prieten, da banii sa inchiriezi una.

    ia mai citeste o data… acum intelegi?

  4. uropean Mobility Week a fost lansată în anul 2002 si este ocampanie susţinută de Comisia Europeană.În primul an s-au alăturat campaniei aproximativ 500 de localităţi la nivel european. În 2010 însă cifrele se apropie de 2000 de localităţi din 41 de ţări care aderă campaniei.
    Salutam si noi implicarea tuturor ONG-urilor care activeaza in Romania si care militeaza pt responsabilizarea si educarea populatiei.

    Noi va invitam ca maine pe 22 septembrie sa renuntati la maşina şi să căutaţi alternative verzi pentru a vă deplasa spre serviciu sau şcoli.

Leave a Reply